Pronk: ‘Terechte nederlaag’

12 april 2019

Trainer/coach Robin Pronk over de 4-1 nederlaag tegen SC Cambuur

Jong FC Utrecht verliest vanavond (vrijdag) met 4-1 van SC Cambuur. Na afloop schoof FCUtrecht.nl aan bij de nabeschouwing van trainer/coach Robin Pronk.

“Ik denk dat wij vanavond hebben verloren van een zeer goed Cambuur. We hadden heel veel moeite met de lopende mensen, de beweging en het positiespel van de thuisclub. Daar probeer je natuurlijk op in te spelen, ook tijdens de wedstrijd nog.” Pronk concludeert dat SC Cambuur misschien net een maatje te groot is voor zijn team. “Ik denk dat je duidelijk kon zien dat het voor een aantal jongens allemaal te snel ging en te moeizaam. Daardoor kom je totaal niet in die wedstrijd. Nijhuis houdt ons in het eerste half uur gelukkig nog voortreffelijk op de been.”

De Domstedelingen brachten de spanning vlak voor rust terug in de wedstrijd. “Uiteindelijk kom je nog in de wedstrijd met een penalty. Dan probeer je in de rust nog het een en ander weer recht te zetten, maar dan valt na rust ook meteen die 3-1 heel ongelukkig binnen. Dan is de wedstrijd eigenlijk zo goed als gespeeld. Een terechte nederlaag en ik denk dat we verloren hebben van een zeer goed spelend Cambuur.”