Pronk: ‘Speelden een prima wedstrijd’

01 april 2019

Trainer/coach Robin Pronk over de nederlaag tegen Roda JC.

Jong FC Utrecht verliest vanavond met 2-1 van Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach Robin Pronk.

“Ik denk dat je een groot deel van de wedstrijd prima mee doet, misschien zelfs wel de hele wedstrijd. We komen goed 1-0 voor, alleen wat er gebeurde waardoor de penalty ontstond moet ik nog terugzien. Daardoor brachten we Roda terug in de wedstrijd, want zij zaten daar helemaal niet in.”

Pronk baalt van de tweede tegentreffer. “Dat is het probleem wat we hebben. De tweede goal geven we te makkelijk weg. We maken te vaak dit soort fouten, dat heb ik ook tegen mijn spelers gezegd. Daardoor moet je als team in de achtervolging. Dat hebben ze op zich nog prima gedaan. Tot het einde aan toe zijn we gevaarlijk geweest. In dat opzicht kan ik ze totaal niks verwijten, alleen je verliest wel met 2-1.”

De Domstedelingen moesten voorafgaand zoeken naar oplossingen in de opstelling. “Het zat enorm tegen in de bezetting van de achterhoede. Daardoor kregen we vandaag de situatie dat je eigenlijk met een achterhoede speelt die twee weken geleden nog de achterhoede van de A1 vormde. Ik wil ze daarom zeker een compliment geven. Reda Akmum, Tommy St. Jago en Mark Pabai, daar kunnen we heel tevreden over zijn. Je speelt met een heel jong elftal een prima wedstrijd, alleen hou je er geen punt aan over.”