Pronk: ‘Fantastisch voor de jongens’

22 april 2019

Trainer/coach Robin Pronk over de overwinning op FC Volendam.

Jong FC Utrecht boekt vandaag de eerste overwinning in 2019 en wint met 3-1 van FC Volendam. Na afloop van de wedstrijd sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach Robin Pronk.

“Ten opzichte van vrijdag pak je vier punten dit weekend, dat is mooi.” Trainer/coach Robin Pronk kijkt tevreden terug op de prestaties van zijn team. “Ik vind het vooral fantastisch voor de jongens, als ik zie hoe ze er elke dag mee bezig zijn vanaf vorig jaar juni. We hebben hele moeilijke weken gehad en ook moeilijke wedstrijden gespeeld waarin we er elke keer net bij zaten, maar toch geen punten pakten. Nu doen we dat wel tegen Den Bosch in blessuretijd en vandaag doen we dat met een overtuigende overwinning.”

De beide ploegen gingen de kleedkamers in bij een 2-1 tussenstand, maar helemaal zeker waren de Domstedelingen nog niet van de overwinning. “We hadden de eerste helft niet volledig de controle. In de tweede helft hebben we dat veel beter gedaan. Zij kwamen er niet meer doorheen en gingen eigenlijk alleen nog maar lange ballen spelen. Daar hebben we het in de rust over gehad, in de tweede helft stond het ook aanmerkelijk beter. Dan zit het lekker mee dat je de mooie derde maakt waardoor je weer een marge van twee doelpunten hebt.”

Jong FC Utrecht neemt het vrijdag op tegen Helmond Sport. Die ploeg staat momenteel twee punten boven de Domstedelingen. Een ideale kans om de negentiende plaats te veroveren. “We moeten vrijdag winnen om er een punt boven te komen. Dat is het uitgangspunt, maar dat was het de hele tijd al."