Pronk: 'Een zwaarbevochten punt'

19 april 2019

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht houdt een goed gevoel over aan de uitpartij tegen FC Den Bosch.

Mede dankzij een flinke portie wilskracht en doorzettingsvermogen hield Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) een punt over aan de uitpartij tegen FC Den Bosch: 2-2. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg op in de catacomben van Stadion De Vliert om terug te blikken op het duel met de Brabanders.

“Dit was wel even fijn”, vertelt Pronk over de late gelijkmaker van Mitchell van Rooijen, die in de derde minuut van de blessuretijd voor de 2-2 zorgde. “Ik vind dat een gelijkspel ook past bij de verhoudingen. Vooruit, FC Den Bosch werd naarmate de tweede helft vorderde wat sterker. Zij moesten natuurlijk ook op zoek gaan naar de overwinning, voor eigen publiek. Maar we stonden absoluut niet met onze rug tegen de muur.”

Sterker nog, zo zag Pronk: de beste kans op de 1-2 was voor zijn team. Nick Venema, die eerder op de avond nog de 1-1 scoorde, werkte de bal tegen de paal. Drie minuten voor tijd stond het echter 2-1, door een goal van invaller Jort van der Sande. “We hebben dit seizoen al zoveel wedstrijden zoals deze met een doelpunt verschil verloren. Daar leek het nu ineens weer op uit te draaien. Maar dankzij die late gelijkmaker hielden we gelukkig aan een wedstrijd als deze wel een punt over.”

“Ik heb de jongens een compliment gegeven voor de manier waarop ze deze wedstrijd gespeeld hebben. Met werklust, teamspirit”, ging Pronk verder. “Een zwaarbevochten punt, dat is goed voor het gevoel. Maandag mogen we weer aan de bak. We willen punten pakken, van die twintigste plek af.”