Opnieuw internationale status FC Utrecht Academie

18 april 2019

Jeugdopleiding van FC Utrecht voor vijfde jaar op rij ingedeeld in hoogste categorie.

Voor het vijfde jaar op rij heeft de FC Utrecht Academie, de jeugdopleiding van de FC uit de Domstad, het predicaat ‘Internationale Voetbalacademie’ behaald. Dat is de hoogst mogelijke status voor een jeugdopleiding.

Na een grondige beoordeling, aan de hand van het Kwaliteit- & Performance Programma van de KNVB, is de voetbalbond tot het oordeel gekomen dat de jeugdopleiding van FC Utrecht nog altijd tot de besten van Nederland behoort. Jaarlijks worden de jeugdopleidingen van alle BVO’s in Nederland door de voetbalbond beoordeeld.

“Het feit dat we voor het vijfde jaar op rij met onze academie de internationale status hebben behaald, is iets om trots op te zijn”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “In Utrecht gaan én stáán we voor talentontwikkeling op het allerhoogste niveau.”

“Met dank aan de inzet, expertise en samenwerking van iedereen die bij de FC Utrecht Academie is betrokken, is het gelukt om voor het vijfde jaar in successie te worden ingedeeld in de hoogst mogelijke categorie”, zegt Manager Academie Jelle Goes. “Onze ambitie blijft onverminderd hoog en we zien nog voldoende verbeterpunten voor de toekomst. Daar gaan we de komende jaren hard aan werken.”