Er is altijd één wedstrijd je slechtste wedstrijd van het seizoen……..Waarschijnlijk wordt dat deze wedstrijd tegen Dordrecht. Net niet scherp, net te laat druk zetten, overal een metertje te laat, onvoldoende kwaliteit aan de bal laten zien. Vandaag kwam alles samen in 1 wedstrijd. Tel daar een aantal excuses bij op die geen excuus mogen zijn. Spelers die last minute met hogere elftallen meegaan, een afgekeurde zuivere goal en geen penalty bij een zuivere handsbal en je weet dat het een moeilijk potje wordt. En hoewel het team weinig weggaf, kwamen de 2 tegengoals allebei uit een standaardsituatie (2 corners). De ene in de blessure tijd van de eerste helft en de andere 2 minuten na rust……… Maar zelfs in die omstandigheden had FC Utrecht O16 de winst over de streep moeten trekken. Maar er zat vandaag niet meer in dan een 2-2 gelijkspel. We behouden de koppositie nog wel maar hadden met een straatlengte voor kunnen staan.

De eerste helft

Waar het team normaal gesproken binnen 5 minuten de controle in de wedstrijd pakt, duurde het vandaag 20 minuten voor Dordrecht op eigen helft werd gedwongen. Overal op het veld was te weinig of te laat druk en Dordrecht voetbalde zich daar goed onderuit. Niks aan de hand, we werden sterker en er werd weinig weggeven. Er kwam alleen wat meer druk. 'De mannen van Wes’; Josh, Nathan en Sam. Maar die wonnen hun 1 tegen 1 duels, dus er kwamen geen kansen tegen. Maar Dordrecht bleef hierdoor wel hoop houden. Tot de 28e minuut, toen legde Stan een voorzet van Nathan terug op Mees die bekeken binnentikte, 0-1. Het leek weer een wedstrijd als altijd te worden. Met controle en er werden meerdere goede kansen gecreëerd en de 0-2 en 0-3 konden niet uitblijven. Maar in de 41e minuut ontstond er een rommelige duw en trek situatie rondom Steyn bij een corner die door Dordrecht werd binnengetikt, 1-1 net voor rust. We konden weer opnieuw beginnen en Dordrecht werd beloond voor het harde werken en de energie die zij in de wedstrijd bleven steken.

De tweede helft

In de 2e minuut van de tweede helft scoorde Dordrecht tot overmaat van ramp de 2-1 uit een corner. Een mooie test voor de mannen van Ruud Heus. Terug knokken vanuit een onnodige achterstand. Dordrecht werd tot 10 meter achter middellijn op eigen helft teruggedrongen, ‘parkeerde de bus’ en probeerde de 2-1 uit het vuur te slepen. Maar in de 55e minuut brak Maxwell de ban door een diepe bal van Imanuel net voor de keeper met de punt binnen te schieten, 2-2. Niks aan de hand nog 25 minuten om de winnende binnen te schieten. De wedstrijd speelde zich af op de helft van Dordrecht. Erman en Kjeld werden ingebracht waardoor Kjeld en Ky-mani als aanvallende backs konden fungeren. Thomas en Gijs werden ingebracht voor Maarten en Imanuel waardoor we met 2 middenvelders en 4 aanvallers gingen spelen. Dit spel had beloond moeten worden. Maar de scheidsrechter keurde een 100% zuivere (en mooie) kop goal van Mees af voor buitenspel. Ook een handsbal in de 16 meter werd niet op 11 meter gelegd. Ook Gijs en Stan kregen nog in de laatste minuten kans op de 2-3 maar het zat er vandaag niet in. Eindstand 2-2.

‘Er zijn soms wedstrijden waar het niet lekker loopt, tegenzit. En je je niveau niet haalt, als individu of als team. Maar ook dan moet leren winnen. Dat is vandaag niet gelukt. Dan moeten we niet naar excuses zoeken, anderen de schuld geven, maar naar ons zelf kijken. Wij hadden beter moeten spelen vandaag. En ook een compliment aan Dordrecht die veel energie in de wedstrijd staken voor een resultaat tegen de koploper. Volgende week moeten we weer gewoon ons niveau halen tegen Volendam thuis", aldus Ruud Heus.

‘ 28      0-1 Mees Rijks