Off-day in Den Haag

06 april 2019

FC Utrecht verliest met 5-0.

Een off-day. Zo kan je de wedstrijd van vandaag (zaterdag) tegen ADO Den Haag noemen. De Domstedelingen keken bij rust tegen een 3-0 achterstand aan en konden daar in de tweede helft niks meer aan veranderen. Met een 5-0 nederlaag keert FC Utrecht met lege handen naar huis.

Het Cars Jeans Stadion staat nog te juichen als FC Utrecht weer mag aftrappen. ADO Den Haag is zojuist op 2-0 gekomen door een doelpunt van Aaron Meijers. Al snel na de aftrap verliest FC Utrecht de bal. ADO Den Haag stoomt vervolgens met drie man op richting het doel van David Jensen. Een pass van links naar rechts eindigt precies bij Danny Bakker. De middenvelder staat klaar om de 3-0 binnen te tikken.

Slordigheden
Het is niet de avond van FC Utrecht. Voorzetten worden geblokt, schoten eindigen aan de verkeerde kant van het doel of tegen de rug van een tegenstander en ook passes komen niet meer aan. Wat FC Utrecht ook probeert, scoren lukt maar niet. In tegenstelling tot ADO Den Haag, die vanavond bijna elke kans weet te verzilveren.

Kansen
Helemaal kansloos is FC Utrecht vandaag niet. In de eerste helft komen de Domstedelingen een aantal keer dichtbij een treffer. Het eerste gevaar van FC Utrecht komt van Sander van de Streek. De middenvelder van FC Utrecht kan na een kwartier uithalen richting het doel van Robert Zwinkels. Het schot eindigt recht in zijn handen. Even later is het Gyrano Kerk die opstoomt aan de rechterflank. Zijn poging eindigt centimeters aan de verkeerde kant van de paal.

Immers
De middenvelder van ADO Den Haag zorgt ervoor dat de eindstand op het scorebord komt te staan. In de slotfase van de wedstrijd kopt hij de 5-0 binnen. Het is zijn tweede treffer van de avond. Immers opent vandaag de score nadat de bal uit de kluts voor zijn voeten komt te liggen. 

Vitesse
FC Utrecht komt volgende week zondag weer in actie. Op die dag spelen de Domstedelingen in Stadion Galgenwaard om 16.45 uur tegen Vitesse. Tickets voor die wedstrijd zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop.

ADO Den Haag – FC Utrecht 5-0 (3-0)

11. Lex Immers 1-0
36. Aaron Meijers 2-0
37. Danny Bakker 3-0
83. Tomas Necid 4-0
90. Lex Immers 5-0

Gele kaarten: Gyrano Kerk (FC Utrecht)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 13.222

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Opstelling ADO Den Haag:
Robert Zwinkels; Dion Malone, Tom Beugelsdijk, Shaquille Pinas, Aaron Meijers; Nasser El Khayati, Danny Bakker (77. Tomas Necid), John Goossens; Sheraldo Becker (71. Thijmen Goppel), Lex Immers, Erik Falkenburg (63. Melvyn Lorenzen)

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert (45. Mark van der Maarel), Willem Janssen, Nicolas Gavory (66. Leon Guwara); Riechedly Bazoer, Joris van Overeem, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Sander van de Streek, Othmane Boussaid (45. Michiel Kramer)