Nipte nederlaag tegen Roda JC

01 april 2019

Domstedelingen keren met lege handen terug naar Utrecht.

Jong FC Utrecht speelde vanavond (maandag) een uitwedstrijd in Zuid-Limburg. Om 20:00 uur werd er afgetrapt in het Parkstad Limburg Stadion voor het Keuken Kampioen Divisie duel met Roda JC. Ondanks de vroege voorsprong eindigt de wedstrijd in een 2-1 nederlaag.

Bijna een uur gespeeld in Zuid-Limburg. Jong FC Utrecht vertoont goed spel en krijgt een flink aantal kansen. Maar dan geeft Livio Milts een voorzet richting het doel van de Domstedelingen. De bal blijft lang in de lucht en eindigt uiteindelijk bij Mitchel Paulissen, die ‘m vervolgens in het doel kopt. Paulissen zorgt ervoor dat Roda JC aan de leiding gaat. Een goed spelend Jong FC Utrecht dreigt onnodig punten te verspelen.

Openingsdoelpunt
De supporters hebben nog maar net hun plekje gevonden in het Parkstad Limburg Stadion of Jong FC Utrecht is al aan het juichen. Mehdi Lehaire draait met vijf minuten op de klok weg bij zijn tegenstander en speelt Keelan Lebon aan. De Fransman ontvangt de bal aan de rand van het zestienmetergebied van Roda JC. Lebon sprint richting doelman Tom Muyters en schuift de bal eenvoudig tegen de touwen: 0-1!

Penalty
De euforische stemming bij Jong FC Utrecht duurt vijftien minuten. Op dat moment wordt Mario Engels namelijk vastgehouden in het zestienmetergebied van doelman Thijmen Nijhuis. Scheidsrechter Edgar Bijl weet het zeker: Penalty. De Duitser eist de strafschop zelf op, schiet ‘m tegen de touwen en zorgt ervoor dat Roda JC in doelpunten weer gelijk staat met Jong FC Utrecht.

Debuut St. Jago
Na acht minuten moet Redouan El Yaakoubi geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger is de 19-jarige Tommy. St Jago. De jonge verdediger maakt zijn debuut voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie en is vandaag een aantal keer zeer belangrijk met goede verdedigende acties.

Almere City
Aankomende vrijdag komt de beloftenploeg van FC Utrecht weer in actie. Op die dag neemt het team van trainer/coach Robin Pronk het op tegen Almere City. Tickets voor die wedstrijd zijn HIER verkrijgbaar of in de fanshop bij Stadion Galgenwaard.

Roda JC – Jong FC Utrecht 2-1 (1-1)

5. 0-1 Keelan Lebon
20. 1-1 Mario Engels
52. 2-1 Mitchel Paulissen

Gele kaarten: Daryl Werker (Roda JC), Mitchell van Rooijen (Jong FC Utrecht), Florian Loshaj (Roda JC), Mitchel Paulissen (Roda JC), Niels Verburgh (Roda JC), Jonas Arweiler (Jong FC Utrecht)