Nieuw contract voor doelman Thijmen Nijhuis

11 april 2019

Aflopende verbintenis van keeper (20) verlengd tot medio 2022.

Precies tien jaar nadat hij voor het eerst zijn opwachting maakte in de academie van FC Utrecht, zet de 20-jarige doelman Thijmen Nijhuis zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem tot medio 2022 aan de FC uit de Domstad verbindt. De huidige verbintenis van de jeugdinternational liep aan het einde van deze jaargang af.

Nijhuis zette bij IJFC zijn eerste stappen op het voetbalveld en stapte al snel over naar USV Elinkwijk. Vanuit daar maakte de sluitpost in 2009 de switch naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. De goalie maakt inmiddels al enkele seizoenen deel uit van de selectie van Keuken Kampioen Divisie-ploeg Jong FC Utrecht en speelde ondertussen jeugdinterlands voor Oranje Onder 16, Oranje Onder 17, Oranje Onder 18, Oranje Onder 19 en Oranje Onder 20. Onlangs werd de keeper bovendien opgeroepen voor Jong Oranje. Nijhuis speelde reeds meer dan 50 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

“Thijmen is een imposante verschijning, die zijn lengte goed gebruikt om zijn goal schoon te houden”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “In de opbouw heeft hij een goed oog voor het vinden van de vrije man. Zijn kwaliteiten bij elkaar opgeteld maken dat hij goed past in het profiel van een FC Utrecht-keeper.”