Jong FC Utrecht ontvangt FC Volendam

22 april 2019

Beloftenploeg ontvangt op tweede paasdag Volendamse voetbalploeg.

Sportcomplex Zoudenbalch is vandaag (maandag) het decor van de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht - FC Volendam. Aan de Koningsweg wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Jong FC Utrecht neemt het vandaag, op tweede paasdag, op tegen FC Volendam. De beloftenploeg van FC Utrecht kan met een goed gevoel beginnen aan deze wedstrijd. De Domstedelingen wisten afgelopen vrijdag in de slotfase van de wedstrijd nog een punt over te houden aan het duel met FC Den Bosch.

Zwaarbevochten
“Dit was wel even fijn”, vertelde trainer/coach Robin Pronk over de late gelijkmaker van Mitchell van Rooijen in de catacomben van Stadion De Vliert. “Ik vind dat een gelijkspel ook past bij de verhoudingen. Vooruit, FC Den Bosch werd naarmate de tweede helft vorderde wat sterker. Zij moesten natuurlijk ook op zoek gaan naar de overwinning, voor eigen publiek. Maar we stonden absoluut niet met onze rug tegen de muur.” Pronk was tevreden met de prestatie van zijn team en complimenteerden hen. “Ik heb de jongens een compliment gegeven voor de manier waarop ze deze wedstrijd gespeeld hebben. Met werklus en teamspirit. Het is een zwaarbevochten punt." Het doel voor de wedstrijd tegen FC Volendam werd gelijk gesteld. "We willen punten pakken, van die twintigste plek af.”

FC Volendam
De Volendammers staan momenteel zestiende in de Keuken Kampioen Divisie. Waar Jong FC Utrecht afgelopen vrijdag in de slotfase de gelijkmaker wist te scoren zag FC Volendam juist een punt verloren gaan. In het thuisduel met NEC scoorde Jonathan Okita vlak voor het laatste fluitsignaal de 2-3, waardoor de Nijmegenaren als winnaar van het veld stapte. Doelpuntenmakers aan Volendamse zijde waren Rodney Antwi en Anthony Berenstein, twee spelers met een verleden bij FC Utrecht.

Aftrap om 14.30 uur, kassa’s vanaf 13.30 uur open
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Volendam begint vanmiddag (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 14.30 uur. De kassa’s aan de Koningsweg gaan om 13.30 uur open. Flitsen van de match komen voorbij in het schakelprogramma van FOX Sports en via Twitter doet FC Utrecht live verslag van de partij.