Jong FC Utrecht in actie in Friesland

12 april 2019

Beloftenploeg speelt vanavond (vrijdag) Keuken Kampioen Divisie-uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

De spelersbus van Jong FC Utrecht zet vandaag (vrijdag) koers naar Friesland. Daar neemt Jong FC Utrecht het vanavond vanaf 20.00 uur op tegen SC Cambuur.

Jong FC Utrecht speelde vorige week geen onverdienstelijke partij tegen Almere City FC, maar slaagde er niet in één of meerdere punten op Sportcomplex Zoudenbalch te houden. Doelpunten van James Efmorfidis en Ilias Alhaft leverden een 0-2 eindstand op.

Goed getoond, onvoldoende beloond
De match tegen de Flevolanders vormde voor Jong FC Utrecht het slot van een serie van vier wedstrijden in een tijdsbestek van twaalf dagen. Daarin oogstten de Utrechtse beloften één punt, en dat hadden er meer moeten zijn, zo vertelde trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht na afloop van het duel met de Almeerders. “We hebben vier wedstrijden in twaalf dagen gespeeld, waarin we onszelf goed hebben laten zien. In die zin heb ik ze een compliment gegeven. Alleen haal je er maar een puntje uit en dat hadden er zeker drie of meer moeten zijn. Dat is jammer.”

SC Cambuur mikt op linkerrijtje
Tegenstander SC Cambuur heeft een wisselvallige reeks achter de rug. In de laatste vier partijen werd achtereenvolgens verloren van Telstar (4-2), gewonnen van Jong Ajax (0-6), verloren van Almere City FC (0-1) en gewonnen van FC Volendam (0-1). De Friezen staan op dit moment twaalfde in de Keuken Kampioen Divisie. In die regionen van het klassement zijn de verschillen klein. Nummer veertien Telstar heeft twee punten minder dan SC Cambuur, dat op diens beurt maar twee punten minder op de teller heeft staan dan nummer zeven Jong Ajax.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd SC Cambuur – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. Highlights van het duel in het Cambuur Stadion komen voorbij in het schakelprogramma dat FOX Sports uitzendt. FC Utrecht doet via Twitter live verslag van de wedstrijd tegen de geel-blauwen, waarvoor onder anderen de voormalig FC Utrecht-spelers Kevin van Kippersluis en Issa Kallon nu uitkomen.