Jong FC Utrecht aan de bak in De Vliert

19 april 2019

Beloftenploeg uit Domstad vanavond (vrijdag) in actie in uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

De beloftenploeg van FC Utrecht mag vanavond aan de bak in De Vliert. Daar, in ’s-Hertogenbosch, begint de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen FC Den Bosch om 20.00 uur.

Het lukte Jong FC Utrecht vorige week in Leeuwarden niet een vuist te maken tegen SC Cambuur. Ja, er was het doelpunt van Nick Venema dat het verschil terugbracht van 2-0 tot 2-1. Maar daarna waren het toch weer de geel-blauwen die de overhand hadden en uitliepen tot 4-1. Een nederlaag dus tegen een team dat strijdt om deelname aan de play-offs om promotie, zoals dat de Domstedelingen in de weken ervoor ook al overkwam tegen Almere City FC (0-2) en Roda JC Kerkrade (2-1).

Te snel
“We hadden heel veel moeite met de lopende mensen, de beweging en het positiespel van SC Cambuur”, vertelde oefenmeester Robin Pronk na afloop van de match in de catacomben van het Cambuur Stadion. “Ik denk dat je duidelijk kon zien dat het voor een aantal jongens allemaal te snel ging. We hebben een terechte nederlaag geleden tegen een zeer goed spelend SC Cambuur.”

Zand in de Bossche motor
In De Vliert staat Jong FC Utrecht vanavond oog in oog met een ploeg die de zinnen heeft gezet op allereerst deelname aan de eindronde, en vervolgens succes in die nacompetitie. Maar zo sterk als de fase was die FC Den Bosch eerder dit seizoen doormaakte, zo moeizaam worden de punten de laatste weken binnengehaald door de Brabanders. Het team van trainer Wil Boessen won slechts één van de laatste zes competitieduels die het speelde. Eerder dit seizoen bewees Jong FC Utrecht al goed op te kunnen boksen tegen de Bosschenaren; het werd op 3 december 2018 in Stadion Galgenwaard 1-1.

Live verslag via Twitter
Vanuit De Vliert doet FC Utrecht via Twitter rechtstreeks verslag van de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd FC Den Bosch - Jong FC Utrecht, die om 20.00 uur begint. Flitsen van het treffen tussen de Bosschenaren en de Utrechters passeren bovendien de revue in het schakelprogramma van FOX Sports.