Gelijkspel dankzij wereldgoal Van Rooijen

26 april 2019

Jong FC Utrecht speelt met 1-1 gelijk tegen Helmond Sport.

Jong FC Utrecht speelde vandaag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019 in De Keuken Kampioen Divisie. Sportcomplex Zoudenbalch werd het strijdtoneel van het duel met Helmond Sport. Mede dankzij een wereldgoal van Mitchell van Rooijen eindigt de wedstrijd in 1-1.

Hèt moment van de avond. Het is minuut 49 wanneer Jong FC Utrecht bezig is aan een aanval. Het offensief verloopt ditmaal via de rechterflank, daar waar rechtsback Mark Pabai de bal voorgeeft richting het zestienmetergebied van Helmond Sport. Zijn voorzet eindigt net achter Mitchell van Rooijen. Helaas, denken de aanwezige supporters. Maar dan besluit Van Rooijen om de bal, op een prachtige atletische manier, met zijn hak in het doel te werken. Een scorpion kick. Willy Carbo. Zlatan Ibrahimovic. Noem ze maar op. Prachtig. 1-1.

Van Rooijen
De aanvaller van Jong FC Utrecht is bezig aan een uitstekende reeks wedstrijden. Tegen FC Den Bosch scoorde Van Rooijen in de slotfase van de wedstrijd de 2-2, waardoor de Domstedelingen met een punt stadion De Vliert konden verlaten. Ook afgelopen maandag, tegen FC Volendam, was Van Rooijen belangrijk voor zijn team. Zijn doelpunt zorgde ervoor dat de wedstrijd op slot werd gegooid en de 3-1 eindstand op het scorebord kwam te staan. De schitterende treffer van vandaag geeft daar een mooi vervolg aan.

Openingstreffer
Helmond Sport opent vanavond de score. Na twintig minuten spelen geeft Maikel Verkoelen de bal vanaf rechts voor. Zijn voorzet eindigt bij Richelor Sprangers. De aanvaller van Helmond Sport neemt de bal aan en poeiert de bal in de verre hoek achter doelman Thijmen Nijhuis: 0-1.

Eerste helft
Jong FC Utrecht creëert weinig kansen in de eerste helft. De grootste kans voor de Domstedelingen komt op naam van Keelan Lebon. Zijn teamgenoot Jonas Arweiler houdt de bal lang bij zich en wacht op het juiste moment om een uitstekende steekpass op Lebon te geven. De Fransman sprint richting het doel van Stijn van Gassel, zijn schot eindigt in een rollertje aan de verkeerde kant van de paal.

Hekkensluiter
Bij winst op Helmond Sport zou Jong FC Utrecht de Brabanders inhalen op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Nu bedraagt het verschil met Helmond Sport nog steeds twee punten, waardoor de beloftenploeg van FC Utrecht op de laatste positie blijft staan. Nog één keer heeft Jong FC Utrecht de kans om de rode lantaarn over te dragen. Op vrijdag 3 mei nemen de Domstedelingen het op tegen FC Dordrecht. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

Jong FC Utrecht – Helmond Sport 1-1 (0-1)
21. Richelor Sprangers 0-1
49. Mitchell van Rooijen 1-1

Gele kaarten: Junior van der Velden (Jong FC Utrecht), Mitchell van Rooijen (Jong FC Utrecht)