Het eerste half uur van de terugwedstrijd tegen Willem II O19 was niet sprankelend. Voor de beide doelen waren zegge en schrijven 2 kansen te zien geweest, aan beide kanten één. De score werd geopend door Dino Janssen, die de laatste wedstrijden gewoon zijn goaltje meepikt, zoals het een aanvaller betaamd. Janssen zet goed door, veroverde de bal en schoot laag en hard in de lange hoek binnen.

Op slag van rust kwam Willem II voor de 2e keer gevaarlijk voor doelman Fabian de Keijzer. Ging de bal de eerste keer nog strak voorlangs zonder dat er iemand aan kon komen, deze keer had de Keijzer de hulp van Niciano Omzigtig nodig om een doelpunt te voorkomen. Omzigtig stopte de bal vakkundig voor de lijn en Utrecht kon het balbezit overnemen. De ruststand bleef 1-0 voor de thuisploeg.

In de rust bleef Raymond Huizing achter in de kleedkamer. Hij had teveel last van een knietje in zijn bovenbeen. In zijn plaats maakte Jayden Macnack zijn opwachting.

Veel beter werd het vertoonde spel niet, in de tweede helft. Niet van de thuisploeg, en niet van de bezoekers. Voor hen zat het venijn duidelijk in de staart. FC Utrecht hield de spanning er lang in, maar scoorde de verlossende 2-0 én de 3-0 in respectievelijk de 88e en de 89e minuut. De beide goals kwamen op naam van Zep Swijghuisen (óók hij pikt de laatste wedstrijden steeds zijn goals mee) en de ingevallen Yassin Nasser. Hij kwam in de plaats van Yassine Tekfaoui. De assist van Swijghuisen kwam van Tashreeq Matthews, die in zijn eentje 2 verdedigers in de luren legde. De goal van Nasser ging via het lichaam van een Tilburgse verdediger. Maar, ook lelijke goals tellen, nietwaar?

Trainer Robert Wijnands toonde zich na afloop redelijk content. Zijn analyse was kort maar krachtig: "Wij speelden een mindere wedstrijd. Waren slordig aan de bal. Maar hebben er toch nog 2 goede goals kunnen prikken in de slotfase. Verdedigend hebben we de nul gehouden. Kortom, een goede stap gezet op weg naar het Eredivisie-schap."

FC Utrecht O19 - Willem II O19 3-0

31. 1-0 Dino Janssen

88. 2-0 Zep Swijghuisen

89. 3-0 Yassin Nasser