FC Utrecht O19 heeft zichzelf vandaag geen goede dienst bewezen. In de uitwedstrijd tegen FC Volendam O19 bleef de ploeg steken op 2-2, waardoor Utrecht zichzelf 2 punten tekort heeft gedaan. Zo is het toch, trainer Robert Wijnands?

"Ja, zo is het. Net als voorgaande wedstrijden speelden wij ook vandaag, zeker in de tweede helft, hoofdzakelijk op de helft van de tegenstander. Was er in de eerste helft nog sprake van een redelijk gelijkopgaande wedstrijd, in het tweede gedeelte waren wij toch echt de baas. Ja, en dan is het bijzonder zuur als je niet verder komt dan een puntendeling".

Doelman Fabian de Keijzer werd al in de 13e minuut in de korte hoek verrast door Aram de Munnik. De vreugde aan Volendam-zijde was van hele korte duur, want een minuut later was het weer gelijk. Zep Swijghuisen anticipeerde goed op een actie van doelman Dion Vlak. Deze kon, na een voorzet van Yassin Nasser, de bal niet goed verwerken en Swijghuisen was er als de kippen bij om van deze fout te profiteren.

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud, toen Giovanni de la Vega de bal op het middenveld kon onderscheppen om vervolgens Tashreeq Matthews weg te steken. Matthews maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans, omspeelde rustig de keeper en prikte de 1-2 binnen. Niets aan de hand voor de bezoekers zou je denken, toch? Vooral niet als je het aantal kansen telde die er werden gecreëerd. Maar helaas, geen van de kansen werden omgezet in scores.

En je weet, dat als je zelf niet scoort, de goal wel eens aan de andere kant kan vallen. Het is een oude voetbal wetmatigheid, want zo geschiedde het ook vanmiddag. 10 minuten voor tijd profiteerde Jip Molenaar van een fout in de Utrechtse verdediging en bracht zijn ploeg op gelijke hoogte met Utrecht. Een behoorlijke domper.

Het laatste woord is voor de trainer:

"Net als laatst tegen Willem II, zeg ik ook nu weer dat het goed is dat we in elk geval gelijk hebben gespeeld. Daarmee nemen we weer meer afstand van de achtervolgers. Maar toch, als je zo veel kansen en mogelijkheden creëert, dan moet je jezelf ook belonen!"

FC Volendam O19 - FC Utrecht O19 2-2

13. 1-0 Aram de Munnik

14. 1-1 Zep Swijghuisen

49. 1-2 Tashreeq Matthews

80. 2-2 Jip Molenaar

FC Utrecht O19

Fabian de Keijzer, Niciano Omzigtig, Raymond Huizing, Ruben Kluivert, Djevencio van der Kust, Rida el Barjiji, Yassin Nasser (65. Yassine Tekfaoui), Giovanni de la Vega, Zep Swijghuisen (75. Rivillino Neslo), Dino Janssen (83. Jayden Macnack), Tashreeq Matthews

Zaterdag 13 april speelt FC Utrecht O19 thuis tegen Willem II, de nummer 6 van de ranglijst. De wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch begint om 14.30 uur en de toegang is, zoals altijd, gratis.