FC Utrecht O17 verliest nipt

14 april 2019

Na een uitstekend begin een matig O17. Terugkomen van een 3-0 achterstand is toch knap. Dan moet je tevreden zijn. Weer een persoonlijke fout en daardoor met lege handen naar huis.

"We hebben verdiend verloren, niet omdat AZ de overwinning toekwam, maar omdat we zelf te veel persoonlijke fouten maakten" aldus de harde conclusie van trainer Rudy Jansen na afloop van de uitwedstrijd tegen AZ O17. In blessuretijd scoorde AZ de winnende treffer, nadat Utrecht een 3-0 achterstand in de tweede helft had weten goed te maken.

O17 begon uitstekend aan de wedstrijd op het kunstgrasveld in Wijdewormer. Het liet AZ het eerste kwartier alle hoeken van het veld zien. De kansen waren echter niet aan de Utrechtse voorwaartsen besteed. Na 20 minuten was het de eerste keer dat de Alkmaarders voor het Utrechtse doel verschenen wel raak: keeper Mikki van Sas verwerkte de bal niet goed en aanvoerder Jens Guiting zette geen druk op de afvallende bal, waarna AZ spits Tiago Cukur wist wel raad met deze kans: 1-0. Utrecht was door deze tegenslag de kluts volledig kwijt. Het speelveld werd veel te groot en dat moet je tegen de vaardige combinerende Alkmaarders niet doen. AZ nam het heft over en vergrootte voor rust de voorsprong nadat centrale verdediger Rick Meissen zich gemakkelijk liet aftroeven. De rust kwam als geroepen, want Jansen kon zijn ploeg daarin weer op de rails zetten. Utrecht nam na rust ook meteen het initiatief op zoek naar de aansluiting. AZ had het moeilijk maar vergrootte desondanks de voorsprong naar 3 doelpunten, nadat Ibrahim El Kadiri onnodig balverlies leed en Meissen over de bal heen trapte waardoor AZ aanvaller Yusuf Barasi geen fout maakte en keeper Van Sas opnieuw het nakijken gaf. Het siert de Utrechtse talenten dat zij nog niet opgaven. Na een hoekschop viel even later de bal voor de voeten van Meissen, die AZ keeper Sem Westerveld wist te verschalken. O17 rook bloed en hoewel het veldspel en de organisatie te wensen overliet ging het op zoek naar meer. De op dreef zijnde Denso Kasius vond 10 minuten voor tijd Oussama Alou voor de 3-2 en tekende zelf drie minuten later voor de 3-3. Utrecht ging in de slotfase vol voor de overwinning, maar kreeg ver in blessuretijd de deksel op de neus, na opnieuw een persoonlijke fout: de ingevallen Jaden Airewele verdedigde niet goed tegen de kleine felle Myron van Brederode en die wist daar wel raad mee. "Tja, en dat is balen. Maar we hebben het wel over onszelf afgeroepen. De laatste twee wedstrijden tegen Ajax en PSV waren we er verdedigend wel met het hoofdje bij, maar nu dus duidelijk niet. We hadden na de gelijkmaker ook genoegen kunnen nemen met een punt, maar dat wilden we niet. Je moet dan wel zorgen dat je organisatie goed blijft en dat was helaas niet het geval." voegde Jansen er nog aan toe.

Al met al doet deze nederlaag natuurlijk niets af aan de prima prestaties van O17 dit seizoen. U kunt de ploeg volgende week nog aan het werk zien als kampioenskandidaat FC Groningen op bezoek komt op Zoudenbalch en dat is dan de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor Utrecht O17 voor wat betreft de competitie. Aanvang is 14.30 uur.

"19  1-0  Tiago Cukur

"34  2-0  Tiago Cukur

"52  3-0  Yusuf Barasi

"58  3-1  Rick Meissen

"71  3-2  Oussama Alou

"74  3-3  Denso Kasius

"80+5  4-3  Myron van Brederode

Opstelling FC Utrecht O17: Mikki van Sas, Denso Kasius, Rick Meissen, Jens Guiting, Valentijn Beck, Nathan Holder, Juruël Bernadina ("69 Mees Rijks), Oussama Alou, Özcan Yasar ("47 Fabio Hendriksen), Kiet Scholten ("41 Jaden Airewele), Ibrahim El Kadiri.