Over de laatste competitiewedstrijd in Rotterdam tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord kunnen we kort zijn. Het stond allemaal organisatorisch best goed bij Utrecht en Feyenoord was door eigen aanvallen niet echt gevaarlijk. Utrecht kreeg daarnaast best wat mogelijkheden. Maar als je zo de doelpunten weggeeft dan wordt het moeilijk wedstrijden te winnen. Na twee doelpunten door fouten van keeper Mikki van Sas en Rik Meissen was Feyenoord op een 2-0 voorsprong gekomen en daar kwam Utrecht eigenlijk nog aardig mee weg, want een aantal andere persoonlijke fouten werden door de Rotterdammers niet afgestraft. Vlak voor tijd kwam Utrecht nog terug tot 2-1, maar het gaf in blessuretijd nog twee doelpunten weg toen het risico nam om de gelijkmaker af te dwingen. 

 

Zo eindigde een eigenlijk prima seizoen met een goede vijfde plaats in de eredivisie eigenlijk in een anti-climax, nietwaar trainer Rudy Jansen? "Ja, in de laatste drie wedstrijden krijgen we 12 doelpunten tegen en eigenlijk op een enkel doelpunt na allemaal door eigen fouten, die niet eens door de tegenstander werden afgedwongen. En als spelers dat in drie wedstrijden na elkaar doen, dan leren ze er blijkbaar niets van. Daar ben ik uiteraard niet blij mee, want we zijn aan het opleiden. Kwa veldspel was het allemaal best wel goed. Laten we daar voor de toekomst van de O17 spelers maar aan vast houden."

 

Utrecht O17 speelt in de maand mei nog een aantal oefenwedstrijden en sluit het seizoen af op 24 mei.

 

Scoreverloop: 

"37  1-0  Feyenoord

"62  2-0  Feyenoord

"74  2-1  Oussama Alou

"79  3-1  Feyenoord

"80  4-1  Feyenoord

 

Opstelling FC Utrecht:  Mikki van Sas, Yuya Ikeshita, Rick Meissen, Jens Guiting, Valentijn Beck ("70 Wes Bottenburg), Jaden Airewele ("75 Achraf Boumenjal), Juruël Bernadina ("64 Nathan Holder), Oussama Alou, Mees Rijks ("70 Fabio Hendriksen), Kiet Scholten, Ibrahim El Kadiri.