O17 stelde enorm teleur in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Want in een poging nog een plekje in de top 3 van de competitie te bemachtigen liet O17 het afweten. "Alleen Kiet, Nathan, Jens en Valentijn behaalden vandaag een ruime voldoende, de andere jongens hebben ver onder hun niveau gepresteerd. Daar komt nog bij dat Denso (Kasius) en Rick (Meissen) vanwege een nieuwe blessuregolf bij O19 moesten aansluiten, dan red je het tegen een gemotiveerd Groningen niet", aldus een teleurgestelde trainer Rudy Jansen na afloop.

Overigens speelde Utrecht een redelijke eerste helft, waarin het organisatorisch goed stond, maar waarin het bij balbezit heel slordig was en aanvallend heel weinig bracht. Toch kwam Utrecht op voorsprong, omdat Groningen geen kansen kreeg en bij een afgeslagen hoekschop Kiet Scholten de bal op zijn pantoffel nam en Groningen keeper Owen van der Vlag het nakijken had: 1-0. Al snel na rust maakte Groningen ook na een hoekschop en weinig doortastend optreden van de Utrechtse defensie de gelijkmaker. En binnen vijf minuten was daar ook de Groningse voorsprong: de gelegenheids rechtsback Wes Bottenburg gleed uit en bij de voorzet stond linksback Sam Tel bij de tweede paal te slapen, zodat Joël van Kaam de bal in het lege doel kon schuiven. En nadat halverwege de tweede helft Bottenburg een strafschop veroorzaakte, was de strijd eigenlijk gestreden. Utrecht probeerde nog wel via een paar wissels terug in de wedstrijd komen, maar zag keeper Mikki van Sas meedelen in het matige niveau van de meeste van zijn ploeggenoten: hij ging onnodig pingelen in eigen strafschopgebied en verloor de bal aan Kian Slor, die de 1-4 eindstand op het scorebord wist te zetten.

A.s. woensdag speelt O17 de laatste competitiewedstrijd uit tegen Feyenoord. Bij winst kan de ploeg nog op een vierde plaats eindigen. Dat zou een mooie prestatie zijn op een bij voorhand geslaagd seizoen.

"22  1-0  Kiet Scholten

"42  1-1  Milan de Koe

"46  1-2  Joël van Kaam

"60  1-3  Romano Postema (strafschop)

"65  1-4  Kian Slor

Opstelling FC Utrecht O17: Mikki van Sas, Wes Bottenburg, Valentijn Beck, Jens Guiting, Sam Tel ("63 Achraf Boumenjal), Nathan Holder, Juruël Bernadina ("70 Stan Wassenaar), Oussama Alou ("73  Yuya Ikeshita), Fabio Hendriksen ("57 Mees Rijks), Kiet Scholten, Ibrahim El Kadiri ("75 Hemn Ali).