FC Utrecht en ROC Midden Nederland intensiveren samenwerking

25 april 2019

Nieuwe, tweejarige overeenkomst getekend.

De samenwerking tussen FC Utrecht en ROC Midden Nederland is verlengd en wordt geïntensiveerd. Gisteravond, voorafgaand aan de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht – Fortuna Sittard, werden door respectievelijk Directeur Finance & Operations Thijs van Es van FC Utrecht en voorzitter van het College van Bestuur Johan Spronk van ROC Midden Nederland handtekeningen gezet onder een nieuwe overeenkomst.

FC Utrecht en ROC Midden Nederland zijn belangrijke maatschappelijke spelers in de regio en gaan nog meer gebruik maken van elkaars netwerken, kanalen en relaties voor verdere ontwikkelingen op het gebied van sport en onderwijs door individuen, bedrijven en instellingen te verbinden.

“Eén van de pijlers onder de samenwerking met ROC Midden Nederland is de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de duale carrière van jeugdige voetbaltalenten”, zegt Van Es. “Zij worden voorbereid op een loopbaan als topvoetballer en halen tegelijkertijd, zo is het uitgangspunt, een mbo-diploma bij één van de dertien kleinschalige colleges van ROC Midden Nederland.”

Het aanbieden van ontwikkelingskansen voor studenten van ROC Midden Nederland in de interessante leeromgeving van FC Utrecht is eveneens een steunpilaar onder de hernieuwde samenwerking. Het doel is de studenten mede daardoor optimaal te kunnen voorbereiden op het betreden van de arbeidsmarkt. “Bovendien willen we elkaar verder versterken en verbeteren langs de lijn van sport, onderwijs en maatschappelijke events, en door gezamenlijk te werken aan maatschappelijk sport- en onderwijsondernemerschap”, aldus Spronk.