Tweeslachtig was het gevoel na het doelpuntloze gelijkspel van Utrecht O17 tegen Ajax O17 dit weekeinde op Zoudenbalch. Aan de ene kant was er de tevredenheid over de geleverde teamprestatie, aan de andere kant toch een teleurstelling over de kansen die men had laten liggen en het feit dat de ploeg zich daarmee tekort had gedaan. Utrecht moest het deze wedstrijd doen zonder centrale verdediger Rick Meissen, waardoor Valentijn Beck van de linksachter positie naar het centrum verhuisde en Sam Tel zijn rentree in de basis maakte op zijn vertrouwde plek na lang blessureleed. Ook spits en topscorer Özcan Yasar haakte deze week met een blessure af en zijn plek werd ingenomen door Fabio Hendriksen. Met hun optreden bewezen zij allen de prima breedte en kracht van de O17 selectie.

 

O17 zat meteen na het fluitsignaal van de uitstekende arbiter Karremans goed in de wedstrijd. Het team stond compact en de Amsterdammers wisten zich eigenlijk de gehele wedstrijd geen raad met de speelwijze van de Utrechters. De kansen van Ajax waren dan ook spaarzaam. Pas vlak voor het einde van de wedstrijd werd het echt gevaarlijk voor het doel van keeper Mikki van Sas, maar daar was Utrecht enerzijds zelf debet aan door de bal in de opbouw zomaar weg te geven en anderzijds werd een Amsterdams doelpunt (terecht) vanwege buitenspel afgekeurd. Utrecht kreeg in de eerste helft een aantal mogelijkheden, waarbij Oussama Alou de grootste kans verspeelde om Utrecht op voorsprong te brengen. Hij kopte een voorzet van Juruël Bernadina geheel vrijstaand naast.

 

Ook in de tweede helft zagen de toeschouwers een prima Utrecht dat opnieuw kansen liet liggen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bernadina had een voorzet van Ibrahim El Kadiri kunnen binnenschieten maar zag zijn inzet door Ajax keeper Calvin Raatsie gepareerd. En El Kadiri kon twee keer alleen doorkomen, maar stuitte op diezelfde Raatsie. Ook trainer Rudy Jansen zat na afloop met een dubbel gevoel: "Ik denk dat het publiek een leuke wedstrijd heeft gezien en we kregen ook menige complimenten na afloop. Maar daar koop je weinig voor, als je de kansen niet verzilvert. Het positieve gevoel overheerst echter, want ik vind dat we dit seizoen een fantastische progressie hebben gemaakt. Nog drie wedstrijden te gaan om die progressie om te zetten in een mooie eindklassering". De eerste van die drie is zaterdag 13 april de uitwedstrijd tegen AZ, aanvang op het AFAS complex in Wijdewormer is 15.00 uur.

 

Opstelling FC Utrecht O17: Mikki van Sas, Denso Kasius, Valentijn Beck, Jens Guiting, Sam Tel, Nathan Holder, Juruël Bernadina, Oussama Alou, Fabio Hendriksen, Kiet Scholten ("77 Yuya Ikeshita), Ibrahim El Kadiri.