Contract Christopher Mamengi opengebroken en verlengd

18 april 2019

Talentvolle verdediger (18) tekent nieuw, vierjarig contract met optie op vijfde jaargang.

Het contract van de talentvolle verdediger Christopher Mamengi is opengebroken en verlengd. De 18-jarige jeugdinternational ligt nu tot medio 2023 vast, met een optie op verlenging van het contract tot medio 2024.

Amersfoorter Mamengi maakte in 2014 de overstap van Roda’46 naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. In de Domstad zette de verdediger in zijn ontwikkeling dusdanig snel en dusdanig grote stappen, dat hij al snel werd opgeroepen voor Oranje Onder 16, Oranje Onder 17 – waarmee hij Europees Kampioen werd in de zomer van 2018 – en Oranje Onder 18. In de Keuken Kampioen Divisie speelde Mamengi inmiddels al de nodige partijen, waarin hij steevast de jongste speler op het veld was.

Mamengi is een linksbenige verdediger die zowel centraal als op de vleugel kan spelen. “We zeiden bij de ondertekening van zijn vorige contract tegen elkaar: jij gelooft in ons, en wij geloven in jou. Dat gevoel is nog steeds hetzelfde”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “We zijn er bijzonder blij mee en trots op dat we Christopher, ondanks de belangstelling die er voor hem is, andermaal langer aan ons hebben kunnen binden. Samen met Christopher gaan we er keihard aan werken de volgende stappen te zetten. Dat we er het grootst mogelijke vertrouwen in hebben dat Christopher daartoe in staat is, blijkt uit deze langdurige overeenkomst.”