Beloftenploeg wint doelpuntrijk duel

22 april 2019

Jong FC Utrecht wint met 3-1 van FC Volendam.

Jong FC Utrecht speelde vandaag (maandag) een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen FC Volendam. De Domstedelingen kwamen vroeg op achterstand, maar winnen uiteindelijk met 3-1. Het is de eerste overwinning voor Jong FC Utrecht in 2019.

Na een klein uur spelen staat de beloftenploeg van FC Utrecht met 2-1 voor. Mehdi Lehaire dribbelt op dat moment het zestienmetergebied in en haalt uit richting het Volendamse doel. BAM. Vol tegen de lat! In de rebound neemt Mitchell van Rooijen de bal op zijn borst aan en rost ‘m vervolgens tegen de touwen: 3-1. Een enorme ontlading bij de aanvaller van Jong FC Utrecht. De Domstedelingen stevenen af op een overwinning.

Valse start
‘Een goed begin is het halve werk’, luidt het gezegde. Dat geldt vandaag niet voor Jong FC Utrecht. FC Volendam heeft zojuist afgetrapt en begint aan de eerste aanval richting het doel van Thijmen Nijhuis. Derry John Murkin besluit om de bal voor te geven. Zijn voorzet eindigt precies bij Anthony Berenstein. De aanvaller tikt ‘m direct in het doel. Nog geen minuut gespeeld en de Domstedelingen kijken tegen een achterstand aan.

Effectief
Waar het voorheen vaak misliep is dat vandaag niet het geval: kansen benutten. Na een klein kwartier lijdt FC Volendam balverlies. Jonas Arweiler en Mehdi Lehaire zijn er als de kippen bij om de bal mee te nemen richting het Volendamse doel. Lehaire speelt de bal naar zijn Duitse collega. Arweiler besluit vervolgens om met zijn linker de bal overtuigend in het doel te schieten: 1-1. Jong FC Utrecht is terug in de wedstrijd.

Lehaire
Het mooiste doelpunt van deze middag komt op naam van Mehdi Lehaire. De Belgische middenvelder ontvangt de bal aan de rand van het zestienmetergebied. Met een schitterende passeerbeweging komt hij langs zijn directe tegenstander. Vervolgens haalt Lehaire verwoestend uit, waardoor doelman Jordi van Stappershoef alleen maar kan toekijken hoe de bal in zijn doel eindigt: 2-1.

Overwinning
Drie punten voor Jong FC Utrecht, dat is lang geleden. De laatste overwinning voor het team van trainer/coach Robin Pronk dateert van 14 december 2018. Jong FC Utrecht won toen met 4-1 van FC Dordrecht op Sportcomplex Zoudenbalch.

Helmond Sport
Het team van trainer/coach Robin Pronk komt aankomende vrijdag weer in actie. Op die dag nemen de Domstedelingen het op tegen Helmond Sport. De Brabanders staan momenteel twee punten boven Jong FC Utrecht. Het Keuken Kampioen Divisie-duel met de Helmonders wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en begint om 20:00 uur.

Jong FC Utrecht – FC Volendam 3-1 (2-1)
1. Anthony Berenstein 0-1
12. Jonas Arweiler 1-1
22. Mehdi Lehaire 2-1
56. Mitchell van Rooijen 3-1

Gele kaarten: Gijs Smal (FC Volendam), Darryl Bäly (FC Volendam)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 298

Scheidsrechter: Erwin Blank

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Mark Pabai, Tommy St. Jago, Junior van der Velden, Gabriël Culhaci; Rayan El Azrak (63. Shayne Pattynama), Tim Brinkman, Mehdi Lehaire (74. Wai-Tsun Dai); Keelan Lebon (79. Mohamed Mallahi), Jonas Arweiler, Mitchell van Rooijen

Opstelling FC Volendam
Jordi van Stappershoef; Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Bäly, Gijs Smal; Kevin Visser, Joey Veerman (53. Dani van der Moot); Nick Doodeman, Anthony Berenstein, Derry John Murkin (57. Martijn Kaars); Paul Kok (75. Gerry Vlak)