Beloftenploeg verliest van Almere City FC

05 april 2019

Domstedelingen verliezen met 0-2.

Jong FC Utrecht speelde vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch een wedstrijd tegen Almere City FC. Door doelpunten van James Efmorfidis en Ilias Alhaft verliezen de Domstedelingen met 0-2.

De 90e minuut van de wedstrijd is net aangebroken wanneer Jong FC Utrecht met man en macht probeert om de gelijkmaker te scoren. Scoren lukt maar niet, waardoor ook Almere City nog gevaarlijk wordt voor het doel van Thijmen Nijhuis. Ilias Alhaft besluit dan maar om van een meter of 20 uit te halen. Wat volgt is een schot dat snoeihard tegen de touwen eindigt: 0-2. Wedstrijd gespeeld.

Vrije trap Dai
De grootste kans van Jong FC Utrecht komt na ruim een uur in de wedstrijd. De Domstedelingen mogen aanleggen op een mooie positie, net buiten het zestienmetergebied van Almere City FC. Wai-Tsun Dai schiet vervolgens snoeihard richting het doel van Agil Etemadi. De doelman tikt de bal, via de paal, uit zijn doel.

Eerste helft
Een enerverende eerste helft? Nee dat is het niet. Beide doelmannen komen niet in actie. Almere City FC is in de eerste 45 minuten het dichtst bij de openingstreffer. Uit een hoekschop van Youri Loen kopt Stijn Meijer de bal tegen de onderkant van de lat.

Jonge verdediging
De beloftenploeg van FC Utrecht speelt vandaag met een zeer jonge verdediging. Mark Pabai, Tommy St. Jago en Reda Akmum zijn drie spelers van de FC Utrecht O19. De jongelingen houden vandaag erg lang stand tegen de huidige nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie.

SC Cambuur Leeuwarden
De ploeg van trainer/coach Robin Pronk komt volgende week weer in actie. Vrijdag speelt Jong FC Utrecht namelijk een uitwedstrijd in Friesland tegen SC Cambuur. De Friezen verloren vandaag met 4-2 van Telstar. Tickets voor die awayday zijn online HIER verkrijgbaar of in de fanshop bij Stadion Galgenwaard.

Jong FC Utrecht – Almere City FC 0-2 (0-0)

1. James Efmorfidis 0-1
  2. Ilias Alhaft 0-2