Beloftenploeg ontvangt Almere City FC

05 april 2019

Jong FC Utrecht voor vierde keer in twaalf dagen tijd in actie in Keuken Kampioen Divisie.

Sportcomplex Zoudenbalch is vanavond (vrijdag) het decor van de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht - Almere City FC. Aan de Koningsweg wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Met de pee in stapte Jong FC Utrecht maandagavond in Kerkrade de spelersbus in. De Utrechtse beloftenploeg verloor in het zuiden van Limburg met 2-1 van Roda JC, maar had tegen de Koempels meer verdiend. “Je speelt met een heel jong elftal een prima wedstrijd, alleen houd je er geen punt aan over”, vatte oefenmeester Robin Pronk van het talententeam uit de Domstad samen na afloop van het treffen in het Parkstad Limburg Stadion.

Vierde partij in twaalf dagen
Voor Jong FC Utrecht volgen de wedstrijden elkaar in deze fase van het seizoen in hoog tempo op. Almere City FC-thuis wordt voor het team van Pronk al de vierde partij in een tijdsbestek van twaalf dagen. De voorbije twee weken speelden de Utrechters naast tegen Roda JC Kerkrade ook tegen Jong Ajax (uit, 3-3) en Sparta Rotterdam (thuis, 1-5).

Almere City FC op stoom
Tegenstander Almere City FC is de laatste weken behoorlijk op stoom. De ploeg van Ole Tobiasen, die de begin maart ontslagen Michele Santoni opvolgde, won achtereenvolgens van Helmond Sport (3-0), SC Cambuur (0-1) en TOP Oss (3-0). Mede dankzij die sterke reeks is het team uit Flevoland opgerukt naar de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Op de lauweren rusten is er voor de rood-witten echter niet bij; het verschil met plaats dertien bedraagt slechts vijf punten. Eén overwinning meer of minder kan aan het einde van de rit het verschil maken tussen een geslaagd, of een niet geslaagd seizoen.

Aftrap om 20.00 uur, kassa’s vanaf 19.00 uur open
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht – Almere City FC begint vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. De kassa’s aan de Koningsweg gaan om 19.00 uur open. Flitsen van de match komen voorbij in het schakelprogramma van FOX Sports en via Twitter doet FC Utrecht live verslag van de partij.