Beloften ontvangen Utrechts getint Helmond Sport

26 april 2019

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) voor het laatst dit seizoen een Keuken Kampioen Divisie-thuiswedstrijd.

De beloftenploeg van FC Utrecht kruist vanavond (vrijdag) de degens met Helmond Sport. Op Zoudenbalch begint de Keuken Kampioen Divisie-clash tussen de nummers twintig en negentien van de ranglijst om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht hield aan de laatste twee duels die het speelde vier punten over. In De Vliert werd het ambitieuze FC Den Bosch knap op 2-2 gehouden, en enkele dagen later mochten de talenten uit de Domstad weer eens het zoet van de overwinning proeven. FC Volendam werd met 3-1 geklopt op Zoudenbalch.

‘Dat is het uitgangspunt’
“We willen van die twintigste plek af”, zei Pronk al in de catacomben in ’s-Hertogenbosch. Na de driepunter tegen FC Volendam weet Pronk wat zijn team daartoe te doen staat tegen het als voorlaatste geklasseerde Helmond Sport. “We moeten vrijdag winnen om er een punt boven te komen. Dat is het uitgangspunt, maar dat was het de hele tijd al”, liet de oefenmeester optekenen na de 3-1 zege op de Volendammers.

Utrechts getint Helmond Sport
De rode lantaarn overdoen aan een Utrechts getint Helmond Sport, dat is dus de missie voor de beloftenformatie uit de Domstad. De Helmonders worden getraind door de Utrechters Robby Alflen en Sjors Ultee en beschikken in de persoon van Odysseus Velanas uit Zeist over een huurling van FC Utrecht. De Brabanders verloren deze maand van achtereenvolgens Almere City FC (3-0), Jong Ajax (1-3), NEC (3-2) en Sparta Rotterdam (3-1) om vervolgens in de derby tegen FC Eindhoven de volle buit binnen te slepen: 2-1.

Kassa’s aan Koningsweg vanaf 19.00 uur open
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht - Helmond Sport begint vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. De kassa’s aan de Koningsweg gaan om 19.00 uur open. Flitsen van de wedstrijd passeren de revue in het schakelprogramma van FOX Sports. FC Utrecht doet via Twitter live verslag van de wedstrijd.