Beloften bedwingen Bossche draak opnieuw

19 april 2019

Jong FC Utrecht speelt in Stadion De Vliert met 2-2 gelijk tegen FC Den Bosch.

Een punt, op karakter. Jong FC Utrecht speelde vanavond (vrijdag) in ‘s-Hertogenbosch met 2-2 gelijk tegen FC Den Bosch. In een wedstrijd waarin er de nodige kansen over en weer waren, was een remise misschien wel de terechte uitkomst. Al zag het er een minuut voor tijd niet naar uit dat er voor de Utrechtse beloftenploeg nog een punt in het Bossche vat zat.

Amper tien minuten staat publiekslieveling Jort van der Sande bij FC Den Bosch in de ploeg, of de aanvaller lijkt de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht te beslissen. Met nog drie minuten reguliere speeltijd voor de boeg, kopt de spits de door Amine Khammas voorgezette bal tegen de touwen: 2-1. De Vliert viert feest, schrijft met potlood al drie punten bij.

Van Rooijen stelt het punt veilig
Maar zover komt het niet. Jong FC Utrecht recht nog maar eens de rug, maakt zich nog eens kwaad en slaagt er dan toch in, voor de tweede keer dit seizoen, de Bossche draak te bedwingen. Na een fraaie actie van Keelan Lebon is het Houtenaar Mitchell van Rooijen die in de derde en laatste minuut van de blessuretijd de eindstand op 2-2 bepaalt.

Mehdi Lehaire aan de bal, opgejaagd door Danny Holla (links) en Luuk Brouwers.

Dai zet voor, Venema rondt af
Eerder op de avond slaan de Utrechtse beloften ook al snel terug na een tegentreffer. In de tiende speelminuut is het Luuk Brouwers die de 1-0 scoort, en acht minuten later al is de gelijkmaker een feit. De eerste de beste mogelijkheid van de Domstedelingen levert een treffer op. Wai-Tsun Dai zet de bal voor, spits Nick Venema uit Austerlitz staat op de juiste plek: 1-1.

Terechte remise
Een vermakelijke wedstrijd ontvouwt zich vervolgens op het Bossche kunstgras. De blauw-witten hebben ambities en willen het eigen publiek graag met een driepunter aan de paasdagen laten beginnen, maar de Utrechters zijn geenszins voornemens daaraan medewerking te verlenen. Namens de Brabanders schiet Khammas op de lat, namens de Utrechters raakt Venema de paal; ook wat dat betreft is er een balans. De remise is dan ook een passende uitkomst - ook al wordt die pas in de allerlaatste tellen van de match afgedwongen.

Mark Pabai verdedigt Bosschenaar Oussama Bouyaghlafen.

Maandag: FC Volendam-thuis
Maandag mag Jong FC Utrecht weer aan de bak. Die dag komt FC Volendam op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt. De kassa’s van het complex gaan om 13.30 uur open.

FC Den Bosch - Jong FC Utrecht 2-2 (1-1)
10. Luuk Brouwers 1-0
18. Nick Venema 1-1
87. Jort van der Sande 2-1
90+3. Mitchell van Rooijen 2-2

Gele kaarten: Danny Holla, Danny Verbeek (FC Den Bosch), Junior van der Velden (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 3.065.

Scheidsrechter: Stan Teuben.

Opstelling FC Den Bosch:
Wouter van der Steen; Leo Väisänen, Sam Kersten, Stefan Velkov, Amine Khammas; Danny Holla (70. Kevin Felida), Luuk Brouwers, Stefano Beltrame; Oussama Bouyaghlafen (59. Rauno Sappinen), Vincent Vermeij (78. Jort van der Sande), Danny Verbeek.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Mark Pabai, Tommy St. Jago, Junior van der Velden, Gabriël Culhaci; Tim Brinkman, Mehdi Lehaire (75. Mohamed Mallahi), Wai-Tsun Dai (62. Rayan El Azrak); Mitchell van Rooijen, Nick Venema, Keelan Lebon.

Tevreden Utrechtse blikken na afloop van het duel met FC Den Bosch.