Belangrijke overwinning FC Utrecht O19

21 april 2019

Een volwassen spelend O19 pakt de volle buit mee uit het Friese Haagje. Met het derde beslissende doelpunt als bijzonder hoogtepunt. Het keurkorps van trainer/coach Robert Wijnands gaat definitief voor de bovenste zes plaatsen.

Deze Paaszaterdag reisde het team van trainer Robert Wijnands af naar het Friese Haagje, om de wedstrijd tegen sc Heerenveen af te werken. Een goed resultaat zou inhouden, dat de ploeg zich schaart bij de bovenste teams van deze competitie. 

 

In de eerste helft zag het er niet naar uit dat er een klinkende overwinning uit zou komen rollen, vandaag. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd, deden hun stinkende best maar kwamen niet of nauwelijks tot uitgespeelde kansen. De vindingrijkheid hield zo'n beetje op aan de rand van de 16 meter.

 

Het publiek op het zonovergoten sportpark Skoatterwald moest wachten tot het bijna rust was alvorens er enige opwinding te bespeuren was. Doelman Fabian de Keijzer kon aan de bak op een strak en vlammend schot van zo'n 20 meter. Dat deed hij uiterst bekwaam door de bal naar de zijkant weg te boksen. En aan de andere kant kon Dino Janssen aanleggen vanwege een toegekende strafschop. Collega-aanvaller Zep Swijghuisen was er vandoor en kon alleen worden afgestopt ten koste van een penalty. Aangezien de Friese doelman Jan de Boer qua lengte zeker de 2 meter lengte haalde, was het nog een kunst de bal binnen te krijgen. Maar Janssen gaf de bal voldoende snelheid mee. Desondanks raakte de Boer 'm nog. Ruststand 0-1.

 

In het tweede deel van de wedstrijd namen de krachten af en dat leverde meer kansen en mogelijkheden op. Zoals voor Denso Kasius, die opstoomde vanaf zijn positie, op de solotoer ging en zijn strakke inzet maar net voorlangs zag gaan. Gaandeweg werden de bezoekers sterker, maar tot doelpunten leidde dat niet. 

 

10 minuten voor tijd zetten de Friezen nog eens aan voor een aanval, juist in een fase waarin de Utrechters iets verslapten. Heerenveen maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte om te combineren en als een duveltje uit een doosje was het Rein Smit die namens de thuisploeg de 1-1 liet aantekenen. 

 

De slotfase kon dus nog wel spannend worden, maar dat duurde niet heel lang. Op een strakke pass van Ruben Kluivert kon Tashreeq Matthews er vandoor, richting het Friese doel. Met een paar eenvoudige passeerbewegingen speelde hij zichzelf vrij en verschalkte doelman de Boer in de lange hoek. Via de binnenkant van de paal viel zo de 1-2 binnen.

 

Heerenveen deed nog wel moeite om de aansluiting te vinden, maar de ploeg had in de gaten dat er voor hen vandaag niets te halen was. Al helemaal niet meer, nadat de beide invallers Giovanni de la Vega en Yassine Tekfaoui, in samenwerking met Tashreeq Matthews, doelpunt nummer 3 lieten aantekenen. Een doelpunt van grote schoonheid: de la Vega bediende Matthews, die soleerde naar de achterlijn en de bal terugtrok op de rand strafschopgebied waar Yassine Tekfaoui zich slim had laten uitzakken. Zijn schot was doelman de Boer te machtig. Een goal uit het boekje!

 

De punten gingen dus mee de bus in, terug naar Utrecht. Tevreden, trainer Robert Wijnands? "Ja, ik ben tevreden. Over het geheel genomen hebben wij de wedstrijd volwassen uitgespeeld op de fase, waarin Heerenveen kon scoren, na. Toen werd het nog even spannend hoe dat uit zou pakken. Maar met de snelle goal van Tashreeq en de kers op de taart van Yassine was die spanning snel weg. We voegen ons vandaag bij de bovenste ploegen die gaan uitmaken wie er het hoogst gaat eindigen."

 

 

sc Heerenveen O19 - FC Utrecht O19 1-3

42. 0-1 Dino Janssen (p)

81. 1-1 Rein Smit

84. 1-2 Tashreeq Matthews

90. 1-3 Yassine Tekfaoui

 

 

FC Utrecht O19

Fabian de Keijzer, Denso Kasius, Ruben Kluivert, Tyrese Gemert, Djevencio van der Kust, Michael Mulder, Yassin Nasser (73. Yassine Tekfaoui), Jayden Macnack (85. Giovanni de la Vega), Zep Swijghuisen (87. Rivillinio Neslo), Dino Janssen, Tashreeq Matthews.