Advocaat: 'Een uitstekend resultaat'

03 april 2019

Hoofdtrainer Dick Advocaat van FC Utrecht blikt terug op de spectaculaire 2-6 uitzege op VVV-Venlo.

Een half dozijn doelpunten produceerde FC Utrecht vanavond (woensdag) in Covebo Stadion - De Koel - in Venlo. En dat was ruimschoots voldoende voor een zege op VVV: 2-6! FCUtrecht.nl schoof in de Personato Persruimte aan en schreef mee met de nabeschouwing van Hoofdtrainer Dick Advocaat van FC Utrecht.

“We wisten dat VVV-Venlo uit, maar thuis ook trouwens, een heel vervelende ploeg is om tegen te spelen”, begon Advocaat, die in de jaren zeventig tot 74 partijen en 6 goals kwam als speler van VVV. “Een ploeg die altijd heel goed georganiseerd staat.”

Kortom, zo concludeerde Advocaat: “We waren gewaarschuwd.”

Maar in de eerste helft liep het toch niet helemaal zoals het zou moeten bij de Utrechters. “Aan de bal zag het er aardig uit, maar VVV was scherper. In de rust heb ik verteld: als we de scherpte niet kunnen opbrengen als we de bal niet hebben, dan verliezen we hier”, aldus Advocaat, die zijn spelersgroep tijdens de break toesprak bij een 2-1 achterstand.

In de tweede helft zetten de Utrechters de partij volledig op z’n kop. De doelpunten vielen als rijpe appelen op het Limburgse kunstgras. 2-2, 2-3, 2-4, 2-5 en jawel, zelfs 2-6! “Ze hebben het uitstekend afgemaakt”, sprak Advocaat. “Als je hier met 2-6 kunt winnen, dan is dat een uitstekend resultaat.”