Aanvaller Hicham Acheffay naar Jong FC Utrecht

08 april 2019

Flankspeler (18) komt over van Vitesse.

Vleugelaanvaller Hicham Acheffay is met ingang van het seizoen 2019/2020 speler van Jong FC Utrecht. De 18-jarige flankspits komt over van Vitesse en heeft een contract getekend dat hem tot medio 2022 aan FC Utrecht verbindt. In die overeenkomst is bovendien een optie opgenomen op een derde jaargang in Utrechtse dienst.

Acheffay’s voetbalroots liggen in Noord-Holland. De aanvaller begon zijn loopbaan bij de gerenommeerde Amsterdamse amateurclub Zeeburgia en kwam daarna uit voor Ajax en FC Volendam, voordat hij in 2016 neerstreek bij Vitesse. Bij de Arnhemmers speelde hij in de Onder 17-ploeg, het Onder 19-team en deed hij met name deze jaargang met Jong Vitesse de nodige ervaring op in het seniorenvoetbal, in de Tweede Divisie.

“Hicham is een behendige voetballer, die beschikt over een goede dribbel en versnelling”, licht Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht toe. “Hij kan zowel een doelpunt maken als een assist geven, heeft flair en zoekt graag de één-tegen-één op. Nadat Hicham dit seizoen al vlieguren maakte in de Tweede Divisie met Jong Vitesse, sluit hij na de zomerstop aan bij Jong FC Utrecht en met die ploeg kan hij zich in de Keuken Kampioen Divisie verder ontwikkelen.”