Van de laatste 6 Eredivisiepartijen tegen Fortuna Sittard verloor FC Utrecht er slechts 1. Dat was op 21 april 2000 in Sittard (3-0).

Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen de Limburgers en de Utrechters in Zitterd in 1-1. Urby Emanuelson opende namens FC Utrecht op 1 september 2018 de score en Andrija Novakovich bepaalde de eindstand op 1-1.

In de laatste 5 thuisduels met Fortuna Sittard in de Eredivisie is FC Utrecht ongeslagen. In die reeks wonnen de Utrechters 4 maal en werd het 1 keer gelijk.

De ontmoeting tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard is in Eredivisieverband de eerste tussen beide ploegen sinds 17 maart 2002. Toen werd het 3-0 voor FC Utrecht en scoorden Igor Gluscevic (2) en Patrick Zwaanswijk.

Igor Gluscevic scoorde 2 maal namens FC Utrecht tegen Fortuna Sittard op 17 maart 2002.

FC Utrecht won geen van de laatste 3 Eredivisieduels die het speelde, sinds de 2-6 uitzege op VVV-Venlo.

Wint Fortuna Sittard van FC Utrecht, dan verzekert het team van René Eijer zich van nog een seizoen Eredivisievoetbal. Bij een gelijkspel of nederlaag in Stadion Galgenwaard is dat ook mogelijk, maar dan zijn de Limburgers afhankelijk van de resultaten van Excelsior en De Graafschap.

FC Utrecht scoorde in geen van de laatste 3 Eredivisiepartijen die het speelde.

Fortuna Sittard heeft na 31 speeldagen 34 punten. Dat is 2 keer zoveel als in het hele laatste Eredivisieseizoen van de ploeg, in 2001/2002.

FC Utrecht scoorde niet in 4 van de laatste 6 thuiswedstrijden die het speelde.

Dirk Kuyt en Jan van Halst, die in het verleden 9 wedstrijden speelde namens FC Utrecht, houden elkaar in de greep tijdens een ontmoeting tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard verloor de laatste 7 uitwedstrijden die het speelde, sinds de 0-2 zege op Feyenoord in De Kuip op 16 december 2018. Fortuna Sittard is nog 1 nederlaag verwijderd van het clubrecord van 8 uitnederlagen op rij, neergezet in 1999 en 1992.

In Stadion Galgenwaard is FC Utrecht ongeslagen in de laatste 5 Eredivisiepartijen die het speelde.

In uitwedstrijden behaalde Fortuna Sittard tot nu toe 8 punten dit seizoen. Alleen NAC Breda, de hekkensluiter, oogst slechter buitenshuis: 5 punten.

Tot nu toe won FC Utrecht dit seizoen 13 Eredivisiepartijen. Het team van Hoofdtrainer Dick Advocaat heeft nog 1 zege nodig om het aantal overwinningen van afgelopen jaargang te evenaren.

Alleen PSV (25), Ajax (24) en sc Heerenveen (22) scoorden dit seizoen in de Eredivisie vaker vanuit een standaardsituatie dan FC Utrecht: 20 keer.

Van de 48 Eredivisiegoals die Fortuna Sittard scoorde, waren er 19 vanuit een standaardsituatie. Dat is een percentage van 39,5 en dat is het hoogste percentage van alle Eredivisionisten.

Eén van de spelers die namens FC Utrecht dit seizoen scoorde vanuit een standaardsituatie: Riechedly Bazoer.

Bij 3 van de 5 thuisdoelpunten die FC Utrecht dit kalenderjaar scoorde, was Sander van de Streek betrokken. De middenvelder maakte er 2 en bereidde 1 treffer voor.

Simon Gustafson is met 8 treffers momenteel clubtopscorer van FC Utrecht. Van die 8 goals maakte de Zweed er 6 vanuit een strafschop. Het laatste Eredivisieseizoen waarin geen van de spelers van FC Utrecht 10 doelpunten of meer maakten, was de jaargang 2011/2012.

De Amerikaan Andrija Novakovich is met 9 goals momenteel Fortuna Sittard’s clubtopscorer. De laatste speler van Fortuna Sittard met meer dan 9 goals in 1 Eredivisieseizoen was Ronald Hamming in 2000/2001: 11 stuks. De laatste speler uit de Verenigde Staten met minimaal 10 goals in 1 Eredivisieseizoen was Aron Jóhansson: 15 treffers namens AZ in de jaargang 2013/2014.

Op geen speler werden dit seizoen in de Eredivisie meer overtredingen begaan dan op Mark Diemers: 104.

Diemers speelde namens FC Utrecht in het verleden 41 keer in de Eredivisie. Een andere oude bekende in de selectie van de Limburgers is Kai Heerings, die 59 keer in de Eredivisie speelde namens FC Utrecht.

Sean Klaiber en Simon Gustafson staan op scherp. José Rodríguez van Fortuna Sittard is geschorst. Branislav Ninaj, Mark Diemers en Jorrit Smeets staan bij de geel-groenen op scherp.

En dan nu, tot slot, een serie foto's van eerdere edities van FC Utrecht - Fortuna Sittard: