De eerste wedstrijd van vorig seizoen was het: ADO Den Haag – FC Utrecht. En wat was het een fijne pot voor de Domstedelingen! Met liefst 0-3 werd er gewonnen in het Cars Jeans Stadion. Cyriel Dessers (2) en Sander van de Streek namen de Utrechtse doelpuntenproductie die dag voor hun rekening.

FC Utrecht won de vorige 2 keer dat het uit tegen ADO Den Haag speelde. Als het de Domstedelingen lukt dat voor de derde maal op rij te doen, dan is dat een record.

Van de 31 eerdere edities van ADO Den Haag – FC Utrecht in de Eredivisie werden er 9 gewonnen door FC Utrecht, werd het 12 keer gelijk en wonnen de Hagenaars 10 maal.

Eerder dit seizoen won FC Utrecht in Stadion Galgenwaard met 3-0 van ADO Den Haag. De laatste keer dat de FC uit de Domstad beide competitieduels van de formatie uit de Hofstad won, was in de jaargang 2012/2013.

ADO Den Haag won geen van de laatste 6 Eredivisiewedstrijden die het speelde.

FC Utrecht won de laatste 4 uitwedstrijden die het speelde. Een evenaring van het clubrecord dat in september-november 1971 werd neergezet.

De laatste keer dat ADO Den Haag 7 Eredivisiepartijen op rij zonder zege bleef, was in de periode januari-maart 2017: 8 keer op rij geen winst.

ADO Den Haag’s laatste 2 Eredivisiematchen eindigden in een gelijkspel. De laatste keer dat ADO Den Haag in de Eredivisie 3 keer op rij remiseerde, was in de periode december 2014 – januari 2015.

FC Utrecht scoorde in 3 opeenvolgende uitduels minimaal 4 keer. Dat lukte FC Utrecht nog niet eerder. De enige Eredivisieclub die ooit in 4 uitwedstrijden op rij minimaal 4 keer scoorde, was Feyenoord in 1984.

Abdenasser El Khayati is ADO Den Haag’s clubtopscorer. Zijn doelpuntenteller staat nu op 14.

El Khayati gaf bovendien meer assists dan welke andere ADO Den Haag-speler ook dit seizoen: 7 stuks.

In de laatste 3 uitwedstrijden die FC Utrecht speelde, scoorde de ploeg in totaal 15 keer (1-5 winst op Heracles, 0-4 winst op NAC Breda en 2-6 winst op VVV-Venlo).

Dimitry Bulykin was de enige speler deze eeuw die namens ADO Den Haag in 1 seizoen bij meer doelpunten betrokken was dan El Khayati: 27 (21 goals, 6 assists).

FC Utrecht is de enige club die in de laatste 8 speeldagen van dit seizoen niet verloor.

Na de winterstop heeft El Khayati een scoringspercentage van 8 (2 van de 24 schoten waren raak). Voor de winterstop had El Khayati een scoringspercentage van 25 (12 van de 48 pogingen leverden een doelpunt op).

Dick Advocaat kan als trainer voor het eerst sinds 2010 9 wedstrijden op rij ongeslagen blijven. Destijds zette hij een serie van 14 duels neer met AZ.

Tom Beugelsdijk kreeg dit seizoen in de Eredivisie tot nu toe 11 keer een gele kaart. De enige spelers die meer dan 11 keer geel kregen in 1 Eredivisieseizoen zijn Cristián Cuevas, Joeri de Kamps en Guy Ramos (allen 12 stuks).

Met 8 goals en 5 assists is Simon Gustafson tot nu toe de Meest Waardevolle Speler dit seizoen bij FC Utrecht.

Alfons Groenendijk, de oefenmeester van ADO Den Haag, sloot zijn voetballoopbaan af bij FC Utrecht. Hij speelde in totaal 51 Eredivisiewedstrijden voor de ploeg uit de Domstad.

Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers, Danny Bakker, Giovanni Troupée, Sheraldo Becker en Lex Immers staan bij ADO Den Haag op scherp.