FC Utrecht won de laatste 5 thuismatchen in de Eredivisie die het tegen Vitesse speelde. Het is de langste winstreeks van de Utrechters in eigen huis tegen de club uit Arnhem.

De laatste keer dat FC Utrecht verloor in de Eredivisie op eigen veld van Vitesse, was op 29 september 2012. Marco van Ginkel en Wilfried Bony zorgden er die dag voor dat de punten mee naar Arnhem gingen: 1-2.

Bij geen enkele andere Eredivisieclub heeft Vitesse momenteel een langere verliesreeks in uitduels, dan bij FC Utrecht: 5 stuks, net als bij PSV.

Eerder dit seizoen verloor FC Utrecht in Arnhem met 2-1 van Vitesse. Daarmee kwam er voor FC Utrecht een einde aan een ongeslagen reeks van 9 Eredivisiepartijen met Vitesse.

Afgelopen jaargang stonden FC Utrecht en Vitesse tegenover elkaar in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Arnhemmers wonnen in GelreDome met 3-2 en in Stadion Galgenwaard met 1-2.

FC Utrecht verloor afgelopen speelronde met 5-0 van ADO Den Haag. Daarmee kwam een einde aan een serie van 8 ongeslagen wedstrijden voor de Domstedelingen.

Vitesse won geen van de laatste 5 Eredivisieduels die het speelde, sinds een 4-1 thuiszege op NAC Breda op 2 maart.

FC Utrecht heeft nog 1 zege nodig om het aantal overwinningen van vorig seizoen te evenaren; de teller staat nu op 13 driepunters.

Vitesse kwam in de laatste 18 Eredivisiepartijen die het speelde tot scoren.

Van de laatste 6 thuispartijen in de Eredivisie won FC Utrecht er 1.

Vitesse zou, werd er alleen naar uitpartijen gekeken, staan op plaats 12 in de Eredivisie. De ploeg won dit seizoen 3 maal buiten Arnhem.

Met 8 treffers is Simon Gustafson op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht.

Met 9 doelpunten is Bryan Linssen op dit moment clubtopscorer van Vitesse. Linssen kan tegen FC Utrecht zijn 250ste Eredivisiewedstrijd spelen. Hij speelde zijn eerste 249 duels voor VVV-Venlo (70), Heracles Almelo (64), Vitesse (59) en FC Groningen (56).

Willem Janssen maakte door de jaren heen 7 Eredivisiegoals tegen Vitesse; 2 meer dan tegen elk ander team. De captain scoorde in elk van zijn laatste 3 thuiswedstrijden tegen Vitesse in de Eredivisie.

Bij Vitesse zijn trainer Leonid Slutskiy en verdediger Maikel van der Werff geschorst. Max Clark staat op scherp.