Talentvolle De Keijzer langer bij FC Utrecht

24 december 2018

Contract van doelman (18) opengebroken en verlengd.

Het contract van de talentvolle doelman Fabian de Keijzer is opengebroken en verlengd. De 18-jarige sluitpost uit Leusden ligt nu tot medio 2022 vast bij de Domstedelingen. In de verbintenis is bovendien een optie op een eenjarige verlenging van de samenwerking opgenomen.

Keeper De Keijzer begon zijn voetballoopbaan bij Roda’46 in Leusden en maakte in 2011 de overstap naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. De lange sluitpost doorliep vanaf dat moment alle teams van de Utrechtse academie en maakt tegenwoordig deel uit van de selectie van Jong FC Utrecht. Op dinsdag 3 december 2018 maakte De Keijzer zijn debuut in het betaalde voetbal, in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen FC Den Bosch (1-1).

“In de persoon van Fabian de Keijzer is er wederom een keeperstalent uit de regio Utrecht die de stap naar het betaalde voetbal heeft gemaakt. Fabian keept graag vooruit, heeft een katachtige reflex in huis en is erg sterk in één-op-één-situaties”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht over De Keijzer, die jeugdinterlands speelde met Oranje Onder 17, Oranje Onder 18 en Oranje Onder 19. “We zijn tevreden over de manier waarop Fabian zich tot nu toe heeft ontwikkeld en gaan samen met Fabian hard werken aan het zetten van de volgende stappen in zijn keepersloopbaan.”