Ruime overwinning op FC Dordrecht

14 december 2018

Tweede winstpartij op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht wint op Sportcomplex Zoudenbalch met 4-1 van FC Dordrecht. Twee doelpunten van Nick Venema en de treffers van Jonas Arweiler en Junior van der Velden bezorgen de Domstedelingen de winst. 
 

Penalty voor Jong FC Utrecht. De Dordtenaren brachten zeven minuten geleden de spanning weer even terug in de wedstrijd. Vanaf de stip kan Junior van der Velden de wedstrijd definitief op slot gooien. Het fluitsignaal van Martin Pérez klinkt, aanloopje en keurig in ‘t hoekie. 4-1 voor Jong FC Utrecht, drie punten op zak.

Vroem vroem Venema
Na de corner van FC Dordrecht ontvangt de aanvaller de bal van doelman Maarten Paes. De 19-jarige Austerlitzer zet een sprint in waar je ‘u’ tegen zegt. Brandon Ormondo Ottewil probeert Venema nog bij te benen, maar dat lukt niet. Of Venema nog de rust heeft om ‘m af te maken? Jazeker! De aanvaller schuift de bal keurig achter doelman Bryan Janssen. Staande ovatie op Sportcomplex Zoudenbalch. Het hoogtepunt van de avond.
 
Arweiler
In de tweede helft gebeurt een hoop. Kansen voor beide partijen. FC Dordrecht raakt zelfs een keer de lat. Toch is het Jong FC Utrecht dat eerder weet te scoren. Eerst het razendsnelle doelpunt van Nick Venema, vervolgens is het Odysseus Velanas die een heerlijke steekpass geeft op de ingevallen Jonas Arweiler. Die weet wel raad met zo’n assist. De Duitser schiet de bal in de touwen en brengt daardoor de Domstedelingen op een 3-0 voorsprong.

Helmond
Volgende week vrijdag moet Jong FC Utrecht weer aan de bak. Op die dag nemen de Domstedelingen het op tegen Helmond Sport. De Brabanders speelden vandaag met 1-1 gelijk TOP Oss.
 
Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 4-1 (2-0)
28. Nick Venema 1-0
48. Nick Venema 2-0
71. Jonas Arweiler 3-0
79. Siebe Schets 3-1
85. Junior van der Velden 4-1
 
Gele kaarten: Gabriel Culhaci (Jong FC Utrecht), Daniël Breedijk (FC Dordrecht), Tim Brinkman (Jong FC Utrecht), Maarten Peijnenburg (FC Dordrecht), Dragos Albu (Jong FC Utrecht)

Toeschouwers: 253
 
Scheidsrechter: Martin Pérez
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Maarten Paes; Sylian Mokono (71. Nick Lim), Junior van der Velden, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Shayne Pattynama, Tim Brinkman, Odysseus Velanas; Mohamed Mallahi (69. Dragos Albu), Nick Venema (60. Jonas Arweiler), Sylla Sow
 
Opstelling FC Dordrecht:
Bryan Janssen; Brandon Ormondo Ottewil, Lewis Monstma (45. Omran Haydary), Daniël Breedijk, Maarten Peijnenburg, Antonio Stankov; Thomas Kok (79. Thomas Schalekamp), Renny Smith, Thijs Timmermans; Jeremy Cijntje, Oussama Zamouri (72. Siebe Schets)