Pronk: 'Maken een goede ontwikkeling door'

07 december 2018

Trainer/Coach Robin Pronk over het tweede gelijkspel van de week.

Jong FC Utrecht speelde deze week voor de tweede keer gelijk. Het duel FC Eindhoven - Jong FC Utrecht eindigt in een 0-0 gelijkspel. Na afloop van de wedstrijd spreekt trainer/coach Robin Pronk met FCUtrecht.nl.

Bij een gelijkspel kun je vaak spreken van 'een punt gewonnen' of 'twee punten verloren'. Hoe denkt Robin Pronk daarover? "Twee punten verloren. Iedereen praat nu na over de kans van Mohamed Mallahi in de laatste minuten van de wedstrijd, maar wij hadden in de eerste 20/30 minuten ook al 2 á 3 kansen gehad. Zij hebben niet echt veel kansen gehad: veel cornerballen, een paar keer het overwicht en de bal die Thijmen Nijhuis heel goed pakt."

"Het waren twee totaal verschillende wedstrijden", doelt Robin Pronk op het tweede gelijkspel deze week. "Maar ik vind dat wij een hele goede ontwikkeling doormaken, dat heb ik maandag ook gezegd. Je ziet dat we deze wedstrijd gelijkspelen met een hele jonge ploeg, met verschillende a-junioren. In die zin zie je progressie. Alleen, het zou mooi zijn geweest als we vandaag of maandag hadden gewonnen. Dat had gekund, zeker een van de twee."

Lichtpuntjes zag de trainer/coach van de Domstedelingen vandaag wel een aantal: "Hoe het team met elkaar knokt, maar ook een aantal spelers individueel. Shayne Pattynama loste het probleem op de linksback prima op, dat deed hij hartstikke goed. Maar ook het basisdebuut van Dragos Albu, die de eerste helft heel goed heeft gespeeld. En natuurlijk de rentree van Rick Mulder, die goed inviel."

"Het waren twee pittige wedstrijden kort na elkaar deze week, waar we twee keer een gelijkspel uithalen. En nu gaan we toewerken naar FC Dordrecht volgende week. Er zit een goede ontwikkeling in het team. Als je kijkt naar dit seizoen tot nu toe: daar zijn we tevreden over", sluit Robin Pronk af.