Pronk: 'Het was heel matig'

21 december 2018

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht blikt terug op de verliesbeurt tegen Helmond Sport.

In wat de laatste wedstrijd van 2018 was voor Jong FC Utrecht, legde het beloftenteam uit de Domstad het af tegen Helmond Sport. In het SolarUnie Stadion gingen de talenten uit Utrecht met 2-0 onderuit. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk op in de catacomben van het stadion voor een nabeschouwing.

“Waar ik me vanavond het meeste aan heb gestoord? Aan het feit dat we niet de juiste felheid en agressiviteit hadden”, vertelde Pronk. “Die hadden we in de eerste achttien wedstrijden van dit seizoen wel. Een interessante vraag is dan: hoe komt dat? Maar dat is een vraag die niet zo één, twee drie te beantwoorden valt.”

Jong FC Utrecht oogde slap en onvolwassen in Helmond, mede ingegeven door dat gebrek aan strijdlust en passie, zo stelde de oefenmeester van de beloftenploeg. “De twee doelpunten zijn wat dat betreft exemplarisch. Bij de 1-0, in de blessuretijd van de eerste helft, lieten we een voorzet toe en daarna liep onze verdediger onder de bal door”, aldus Pronk. “Een paar speelminuten later, in het begin van de tweede helft, werden we verrast. Desalniettemin hebben we vervolgens wel onze mogelijkheden gehad”, doelde de oefenmeester op kansen van onder anderen Junior van der Velden, Jonas Arweiler, Mohamed Mallahi, Sylla Sow en Shayne Pattynama.

“Er was wel dreiging”, ging Pronk verder, “maar in zo’n hele wedstrijd zat het gebrek aan passie en overtuiging opgesloten. Dat merk je ook in die situaties.”

Met een kater aan de kerstdis? “Je onthoudt altijd je laatste wedstrijd. Je hoopt met een goede wedstrijd het jaar en de eerste helft van het seizoen af te sluiten”, zei Pronk. “Nu was het van onze kant heel matig.”