Jong FC Utrecht houdt halt in Helmond

21 december 2018

Beloftenploeg uit Domstad speelt vanavond (vrijdag) laatste partij van 2018: in het SolarUnie Stadion tegen Helmond Sport.

Kalenderjaar 2018 heeft voor Jong FC Utrecht nog één wedstrijddag in petto: die van vandaag, vrijdag 21 december. De talenten uit de Domstad spelen in het SolarUnie Stadion tegen het Helmond Sport van Utrechter en voormalig trainer/coach van FC Utrecht Robby Alften. Kick-off op het Brabantse kunstgras: 20.00 uur.

Jong FC Utrecht schoot met scherp afgelopen week op Sportcomplex Zoudenbalch. Met FC Dordrecht, dat net als de Utrechtse beloftenploeg vertoeft in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie, werd even ruim als overtuigend afgerekend: 4-1 voor de Domstedelingen werd het. “Ik ben trots op mijn team. Dat ben ik wel vaker hoor, dat is makkelijk te zeggen na een mooie overwinning”, vertelde oefenmeester Pronk na de ruime zege. “Dit is wel een mooie overwinning in lijn met de wedstrijden die we de laatste weken hebben gespeeld.”

Prima serie
In de twee duels die voorafgingen aan het treffen met de Schapenkoppen, speelden de Utrechters gelijk. In Eindhoven tegen de plaatselijke FC werd het 0-0, in Stadion Galgenwaard tegen titelkandidaat FC Den Bosch eindigde het in 1-1. Kortom: de op één na hoogst spelende voetbalploeg van de provincie Utrecht is bezig aan een prima serie. Die aangename lijn doortrekken in het SolarUnie Stadion, dat zal de missie van vanavond zijn.

Weerzien met Alflen en Ultee
Dat moet dan gebeuren tegen het Helmond Sport van voormalig trainer van FC Utrecht Robby Alfen. De Utrechter, die sinds enkele weken ook Utrechter Sjors Ultee tot zijn stafleden mag rekenen, heeft in Noord-Brabant een overwegend jonge spelersgroep tot zijn beschikking. Het zijn verdediger Kjell Knops (31 jaar), middenvelder Steven Edwards (27) en aanvaller Furhgill Zeldenrust (29) die in elke linie voor ervaring moeten zorgen. Liefst vijf huurlingen van NAC Breda zijn neergestreken in Helmond: Bart Meijers, Jordan van der Gaag, Bodi Brusselers, Diego Snepvangers en Richelor Sprangers.

Minst scorende ploeg
Ondanks de inbreng van die Eredivisiespelers vinden de Helmonders zichzelf halverwege het seizoen terug op de voorlaatste plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Helmond Sport heeft 10 punten; net zoveel als hekkensluiter Jong AZ; maar dan met een beter doelsaldo. Helmond Sport is vooralsnog de minst scorende ploeg van de Keuken Kampioen Divisie. Zeldenrust is clubtopscorer met 4 treffers. Aan Utrechtse zijde is Nick Venema de grootste producent van doelpunten; de aanvaller uit Austerlitz lukte in de Keuken Kampioen Divisie tot nu toe 11 goals.

Live verslag vanuit Helmond
Er zijn 8 supporters van FC Utrecht die de reis maken naar het SolarUnie om vanuit daar Jong FC Utrecht aan te moedigen tegen Helmond Sport. Voor alle thuisblijvers: FC Utrecht doet via Twitter live verslag van het duel met de Brabanders. Op het open kanaal van FOX passeren flitsen van de partij bovendien de revue.