Jong FC Utrecht houdt Bossche draak in bedwang

03 december 2018

Beloftenploeg speelt met 1-1 gelijk tegen Keuken Kampioen Divisie-koploper FC Den Bosch.

De beloftenploeg van FC Utrecht heeft vanavond (maandag) een prima resultaat geboekt tegen FC Den Bosch. De Brabantse koploper van de Keuken Kampioen Divisie kwam in Stadion Galgenwaard tegen de Utrechtse talenten niet verder dan een remise: 1-1.

Karaktervol, taai en zo nu en dan met een portie branie. Jong FC Utrecht speelt tegen de - zo blijkt uit de ranglijst, na zestien speeldagen - beste ploeg van de Keuken Kampioen Divisie een prima pot en heeft weliswaar respect voor de koploper, maar absoluut geen ontzag. De jongelingen uit de Domstad maken een sportieve vuist tegen de gelouterde Bosschenaren, die spelers uit Argentinië, België, Estland, Finland en Italië in de basiself hebben. Van hoe ver ze in sommige gevallen ook komen, het wordt ze duidelijk: hier in Utrecht wacht ze een onstuimig avondje.

Onverschrokken uit zijn kooi
Een mooi voorbeeld van de Utrechtse branie: Fabian de Keijzer. De doelman is 18 jaar, debuteert in de Keuken Kampioen Divisie en valt op. Door zijn goede parades op de doellijn, maar zeker ook door de manier waarop hij heerst in zijn doelgebied en onverschrokken uit z’n kooi komt bij ballen die vanaf de flank worden voorgeslingerd. Er is er maar één die het voor elkaar krijgt de jeugdinternational te passeren, en dat is Ests international Rauno Sappinen. De 22-jarige spits van de Brabantse titelkandidaat krijgt een kwartier voor tijd de bal voor zijn voeten en haalt even hard als geplaatst uit: 1-1.

Arweiler brengt Sow in stelling
Daarmee heeft FC Den Bosch te pakken waar het vanaf speelminuut twintig op jaagt: de gelijkmaker. Daarop zijn de Bosschenaren op zoek nadat Sylla Sow de score heeft geopend. De aanvaller staat precies dáár waar spits Jonas Arweiler na een handige actie de bal speelt. Sow klaart de klus vakkundig: 1-0.

Voortdurende dreiging
Jong FC Utrecht krijgt zo nu en dan kansen op een verdubbeling van de marge. Via Shayne Pattynama bijvoorbeeld. Na een strakke voorzet van andermaal Arweiler schiet de middenvelder in de korte hoek: paal. In het laatste kwart van de partij hangt Utrechtse dreiging ook voortdurend in de lucht. De Domstedelingen spelen dan weliswaar met vijf verdedigers - Van Rooijen, Hoogenhout, Van der Velden, Mamengi en Culhaci; van links naar rechts - maar hebben voorin veel snelheid. Een mooi wapen, met het oog op de steeds verder oprukkende Bosschenaren, die hopen het zoet van de drie punten te mogen proeven.

Vrijdag: FC Eindhoven-uit
Maar zover komt het in een guur Stadion Galgenwaard niet. Jong FC Utrecht en FC Den Bosch, de nummers negentien en één van het klassement, delen de punten. Vrijdag wacht andermaal een onderonsje met een Brabantse opponent voor de ploeg van trainer/coach Robin Pronk. Dan gaat Jong FC Utrecht op bezoek bij FC Eindhoven, de nummer vijftien van de ranglijst.

Jong FC Utrecht - FC Den Bosch 1-1 (1-0)
20. Sylla Sow 1-0
75. Rauno Sappinen 1-1

Gele kaarten: Gabriel Culhaci (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 842.

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Sylian Mokono (76. Mehdi Lehaire), Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Tim Brinkman, Shayne Pattynama (82. Junior van der Velden), Odysseus Velanas; Mitchell van Rooijen, Jonas Arweiler (69. Mohamed Mallahi), Sylla Sow.

Opstelling FC Den Bosch: 
Wouter van der Steen; Nicolás Romat (70. Jort van de Sande), Leo Väisänen, Sam Kersten, Amine Khammas; Danny Holla (46. Luuk Brouwers), Julián Marchioni (46. Oussama Bouyaghlafen), Danny Verbeek; Sven Blummel, Rauno Sappinen, Stefano Beltrame.