Brilstand bij duel Jong FC Utrecht met FC Eindhoven

07 december 2018

Domstedelingen én Eindhovenaren weten niet te scoren.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) het tweede gelijkspel van de week geboekt. Dit keer was FC Eindhoven de opponent van de beloftenploeg van FC Utrecht. Gescoord werd er niet in het Jan Louwers Stadion: 0-0.

FC Eindhoven zet alles op alles om de openingstreffer te forceren in de slotfase van de wedstrijd. De verdediging van Jong FC Utrecht sluit de rijen. En mocht er een bal doorheen glippen, dan staat daar Thijmen Nijhuis. De mannen van Robin Pronk ruiken kansen voorin, met in het bijzonder Mohamed Mallahi. Hij snelt er - met nog 5 minuten op de klok - met de bal vandoor en haalt uit: verdediger, lat en corner. Kunst- en vliegwerk voorkomt de status als matchwinner voor Mohamed Mallahi.

Kansen gemist
Tot dan is er nog niet gescoord in een nat Jan Louwers Stadion. Kansen? Die zijn er wel! Thijmen Nijhuis houdt zijn ploeg met twee reddingen op de been. Dat het scorebord nog steeds de brilstand weergeeft is óók te danken aan de kansen die Jong FC Utrecht heeft gemist. Sylian Mokono mist één-op-één met keeper Swinkels en ook Rick van der Meer heeft zijn vizier niet op scherp bij het afstandsschot. De gastheren proberen het ook in de personen van Branco van den Boomen en Marcelo Lopes, maar weten de stand ook niet te veranderen.

Middenveld belangrijk
Het spel speelt zich in Eindhoven gedurende de gehele wedstrijd vooral af op het middenveld. Zo nu en dan duiken er spelers op in de ruimtes die opengelaten worden, maar de bal komt er niet altijd terecht. Nee, bij de supporters in het Jan Louwers Stadion zal deze wedstrijd niet lang blijven hangen. 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Na het tweede gelijkspel van deze week, maakt de ploeg van Robin Pronk zich op voor de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Volgende week vrijdag (14 december) komen de Dordtenaren op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. FC Dordrecht speelde vandaag gelijk met 2-2 tegen Roda JC.

FC Eindhoven - Jong FC Utrecht 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Jonas Arweiler (Jong FC Utrecht), Augustine Loof (FC Eindhoven).
 
Toeschouwers: 1890.
 
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling FC Eindhoven:
Ruud Swinkels; Collin Seedorf, Augustine Loof, Siebe van der Heyden, Jarno Janssen; Karim Essikal, Jay Idzes, Branco van den Boomen (54. Elton Kabangu); Alvin Daniëls, Elisha Sam (46. Samy Bourard), Marcelo Lopes.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono, Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Shayne Pattynama; Tim Brinkman, Mohamed Mallahi, Dragos Albu (65. Rick Mulder); Mitchell van Rooijen (18. Rick van der Meer), Jonas Arweiler (81. Dereck Darkwa), Sylla Sow.