Beloften ontvangen Bossche titelkandidaat

03 december 2018

Vanavond (maandag) Keuken Kampioen Divisie-voetbal in Stadion Galgenwaard: Jong FC Utrecht – FC Den Bosch.

Jong FC Utrecht krijgt vanavond (maandag) te maken met een ploeg die, tot verrassing van velen, een serieuze kandidaat is voor de titel in de Keuken Kampioen Divisie: FC Den Bosch. Het treffen met de Bosschenaren begint in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur.

Aan de vorige thuispartij bewaart Jong FC Utrecht goede herinneringen. In Stadion Galgenwaard was de ploeg van trainer/coach Robin Pronk toen namelijk het team dat victorie kraaide. Jong Ajax, kampioen van het seizoen 2017/2018, werd met 4-3 verslagen. Enkele dagen later volgde in het Kras Stadion een nederlaag tegen één van de ploegen in vorm: FC Volendam (2-0).

Onnodig
“Deze wedstrijd kan wel in het rijtje van wedstrijden waarvan het eindresultaat niet nodig was. Dat is het rijtje met NEC, Roda JC en Oss bijvoorbeeld”, zei Pronk over het treffen met de Volendammers. “Allemaal een beetje vergelijkbaar.”

FC Den Bosch verrassend sterk
Werd er over de titelstrijd in de Keuken Kampioen Divisie gesproken, dan ging het voor aanvang van het seizoen toch vooral over NEC, Roda JC Kerkrade, FC Twente en Sparta Rotterdam. Maar na vijftien speeldagen is er niemand meer die in dit kader FC Den Bosch over het hoofd ziet. Sinds de Georgiër Kakhi Jordania zijn entree heeft gemaakt in De Vliert is de selectie van een kwaliteitsimpuls voorzien en sleept het team van Wil Boessen de ene na de andere zege binnen. FC Den Bosch heeft de minste verliespunten van de tweede periode en mag dus bovendien worden aangemerkt als de ploeg die op dit moment in de beste vorm steekt van alle teams in de competitie.

Oude bekende aanvoerder
Die knappe prestaties worden neergezet met een voor FC Utrecht oude bekende als aanvoerder in ’s-Hertogenbosch: Danny Verbeek. Met zijn ervaring is Bosschenaar Verbeek zeer waardevol voor zijn ploeg. Dat laatste geldt ook voor Jordy van der Winden. De linksback, die naast enkele optredens in de hoofdmacht van FC Utrecht vooral ook veel minuten maakte in de beloftenploeg van de Domstedelingen, is één van de sterkhouders bij de blauw-witten.

Kaartverkoop in FC Utrecht Fanshop
Tickets voor Jong FC Utrecht – FC Den Bosch zijn natuurlijk ONLINE verkrijgbaar, maar ook vanavond in de FC Utrecht Fanshop. Die opent vandaag om 19.00 uur. Per (Seizoen)Clubkaart van FC Utrecht kun je voor het Keuken Kampioen Divisie-treffen van vanavond maximaal 6 tickets aanschaffen. Niet van de partij, maar wel benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? FC Utrecht doet via TWITTER live verslag van het treffen met de Brabanders.