Bekeravontuur eindigt in derde ronde

20 december 2018

FC Utrecht delft in De Kuip het onderspit tegen Feyenoord: 1-0.

Voor FC Utrecht is het toernooi om de TOTO KNVB Beker dit seizoen ten einde. De ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat verloor vanavond (donderdag) in De Kuip van Feyenoord: 1-0.

Het bordje van de vierde official gaat de lucht in. Een groene 4 is te zien. Nog 240 tellen heeft FC Utrecht om de hoop op het veroveren van de TOTO KNVB Beker in het seizoen 2018/2019 levend te houden. Nog 240 seconden om wat te doen aan die 1-0 achterstand in De Kuip, waar Feyenoord in de 90 minuten die achter de rug zijn maar weinig kansen heeft weggegeven.

Drie kansen in de blessuretijd
In de laatste vier minuten van de bekerpartij krijgt de ploeg uit de Domstad nog drie aardige kansen. Twee daarvan zijn er voor Nick Venema. De invaller komt bij de eerste mogelijkheid niet tot een schot en krijgt bij kans nummer twee de bal net niet helemaal lekker op z’n hoofd: naast. Vanuit een hoekschop is er ook nog een grote kopkans voor Timo Letschert. Die bal gaat recht op de hoek af, maar strandt op de doellijn. Daar staat Jens Toornstra goed opgesteld. De oud-speler van FC Utrecht kopt de bal weg. Gevaar geweken.

Steeds nét niet
Op wat plaagstootjes na, zoals enkele schoten in de korte hoek van invaller Jean-Christophe Bahebeck, lukt het FC Utrecht niet Feyenoord pijn te doen in een gure Kuip. De Utrechters proberen het wel, maar of het nu acties zijn van Gyrano Kerk of Oussama Tannane, of pogingen van Sander van de Streek en Urby Emanuelson; goed vallen doet de bal steeds niet.

Drukke avond voor Jensen
Aan de andere kant van het veld, in de buurt van doelman David Jensen, is het van meet af aan een stuk drukker. Het is mede aan de Deense goalie van FC Utrecht te danken dat het nog lang spannend blijft in Rotterdam. Jensen houdt zijn team met enkele prachtige reflexen en sierlijke saves op de been. Drie keer kan Jensen er niet bij. Twee keer ziet de sluitpost dan tot zijn grote vreugde dat hij bijval krijgt van het aluminium; een schot van Sam Larsson eindigt op de lat en invaller Luis Sinisterra jaagt de bal tegen de paal. Maar een inzet van Tonny Vilhena is de Deen te machtig. Na een klein half uur spelen kopt de international van dichtbij tegen de Deen, die in tweede instantie wordt gepasseerd: 1-0.

Drie extra aanvallers
Omdat de marge van één treffer ondanks een flink aantal kansen van Feyenoord maar op het bord blijft staan, blijven de Domstedelingen hoop en zicht houden op een goed resultaat. Maar het inbrengen van drie aanvallers als invaller ten spijt - naast Bahebeck en Venema komt ook Lukas Görtler in de ploeg - worden de 1200 meegereisde Utrechtse supporters niet getrakteerd op een doelpunt; laat staan een goed bekerresultaat. Feyenoord bekert verder, FC Utrecht ligt eruit.

Zondag: Ajax-thuis in uitverkocht Stadion Galgenwaard
Al direct moet bij FC Utrecht de knop om. De blik? Die zal meteen worden gericht op de wedstrijd van aanstaande zondag. Die dag spelen de Domstedelingen in een uitverkocht Stadion Galgenwaard tegen Ajax. De inzet die dag: drie Eredivisiepunten.

Feyenoord - FC Utrecht 1-0 (1-0)
27. Tonny Vilhena 1-0

Gele kaarten: Tonny Vilhena (Feyenoord), Willem Janssen, Oussama Tannane (FC Utrecht).

Toeschouwers: 35.000.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Opstelling Feyenoord:
Kenneth Vermeer; Bart Nieuwkoop, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden, Calvin Verdonk; Jordy Clasie (66. Renato Tapia), Tonny Vilhena, Jens Toornstra; Steven Berghuis (46. Luis Sinisterra), Robin van Persie (82. Nicolai Jørgensen), Sam Larsson.

Opstelling FC Utrecht: 
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Joris van Overeem, Simon Gustafson, Urby Emanuelson (71. Nick Venema), Sander van de Streek (58. Jean-Christophe Bahebeck); Gyrano Kerk (78. Lukas Görtler), Oussama Tannane.