Advocaat: 'Terechte nederlaag'

23 december 2018

Hoofdtrainer Dick Advocaat over de nederlaag tegen Ajax.

FC Utrecht verliest de laatste wedstrijd van 2018 tegen Ajax met 1-3. Na afloop van het duel schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie van hoofdtrainer Dick Advocaat.

“De verwachtingen waren hooggespannen”, begint hoofdtrainer Dick Advocaat zijn nabeschouwing. “We waren onder mijn leiding thuis nog ongeslagen. Je weet altijd dat wanneer Ajax langs komt er strijd en beleving op het veld zal plaatsvinden. Dat was vandaag niet het geval. Ajax was vanaf het begin de dominante en de betere partij.”

Gelukkig kwam er een kleine omwenteling in het spel van FC Utrecht. “Toen we meer opportunistischer gingen spelen, meer de strijd aangingen in plaats van het voetballen, pas toen kregen we meer mogelijkheden en scoorden we nog een mooie goal. Dan hoop je dat je misschien nog op 2-2 kan komen, maar Ajax heeft op dit moment te veel kwaliteit om dat simpel uit te spelen.”

“Wij hebben het wel geprobeerd maar het was vandaag niet goed genoeg om het Ajax lastig te maken. Een terechte overwinning voor Ajax.”