Advocaat: 'Goede prestaties'

09 december 2018

Hoofdtrainer Dick Advocaat over de overwinning op Heracles Almelo.

FC Utrecht won vandaag, mede door 2 prachtgoals, met 3-1 van Heracles Almelo. De Domstedelingen schuiven daardoor een plekje omhoog op de ranglijst van de Eredivisie. Na afloop schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie van hoofdtrainer Dick Advocaat.

“We hebben vandaag ook kunnen zien waarom Heracles zo hoog staat”, begint hoofdtrainer Dick Advocaat zijn nabeschouwing na de overwinning op de Almeloërs. “Ze hebben een goed voetballend elftal, met heel veel dreiging. Wij hadden het geluk dat we twee prachtige goals maakten.” Advocaat legt uit dat zijn ploeg niet gelijk vol druk ging zetten. “We hebben wel bewust een beetje afwachtend gespeeld. We wisten dat de ruimte achter hun laatste lijn, dat je daar vaak tegen kon spelen en dat liep vandaag goed. Daardoor scoren we ook, op de counter, onze doelpunten.”

De hoofdtrainer deelt ook een compliment uit aan Heracles Almelo. “In de eerste helft vond ik dat Heracles, ondanks de 3-0 tussenstand, goed mee bleef spelen. Zeker ook qua positiespel, dat kon je wel zien. In de tweede helft waren wij de dominerende partij en hebben wij weinig kansen weggeven. Mocht de 3-2 nog vallen dan hadden we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. Deze wedstrijd moet je gewoon simpel uitspelen. Maar het is een goede prestatie wat het elftal vandaag heeft geleverd.”