18 weetjes over FC Utrecht - Heracles Almelo

07 december 2018

Over Dick Advocaat, Kristoffer Peterson, Nick Venema, Oussama Tannane en nog veel meer.

Van de laatste 13 keer dat FC Utrecht op eigen veld in de Eredivisie speelde tegen Heracles Almelo, wonnen de Domstedelingen er 7. Het werd 5 keer gelijk. In die reeks wonnen de Heraclieden 1 keer: op 7 december 2014.

Van de laatste 13 keer dat FC Utrecht op eigen veld in de Eredivisie speelde tegen Heracles Almelo, wonnen de Domstedelingen er 7. Het werd 5 keer gelijk. In die reeks wonnen de Heraclieden 1 keer: op 7 december 2014.

Vorig seizoen eindigde FC Utrecht – Heracles Almelo in 1-1. Yassin Ayoub opende op 17 december 2017 de score, Paul Gladon maakte in de blessuretijd de gelijkmaker.

De laatste keer dat FC Utrecht thuis won van Heracles Almelo, was op 11 december 2016. Een eigen doelpunt van Mike te Wierik zorgde voor een voorsprong voor de Utrechters. Sébastien Haller bepaalde de eindstand op 2-0 door een strafschop te benutten.

Heracles Almelo won in de afgelopen speelronde met 4-1 van VVV-Venlo. Daarmee kwam voor de Heraclieden een einde aan een serie van 3 nederlagen in de Eredivisie.

Alle 4 de Eredivisiethuiswedstrijden die FC Utrecht speelde met Dick Advocaat als Hoofdtrainer, werden door de Utrechters gewonnen. Deze eeuw won FC Utrecht 1 keer 5 opeenvolgende thuisduels binnen 1 Eredivisieseizoen: 6 partijen op rij in de periode februari-mei 2013.

Buitenshuis won Heracles Almelo 1 van de 7 Eredivisiewedstrijden die het dit seizoen speelde. Die zege werd geboekt op sc Heerenveen: 3-5.

Als de ranglijst van de Eredivisie alleen op uitwedstrijden gebaseerd zou zijn, dan zou Heracles Almelo op plaats 16 staan. In de praktijk tellen ook de thuisduels mee en staat de ploeg uit Overijssel op plek 4.

Advocaat kan de tweede trainer worden die zijn eerste 5 thuisduels met FC Utrecht wint in de Eredivisie, na Cees Loffeld in 1989.

FC Utrecht scoorde in 40 van de laatste 42 thuisduels die het in de Eredivisie speelde. De enige tegenstander waar FC Utrecht niet tegen scoorde in deze reeks is Ajax (0-1 in 2017, 0-0 in 2018).

Heracles Almelo incasseerde 13 treffers vanuit standaardsituaties die seizoen; meer dan ieder ander team in de Eredivisie.

FC Utrecht kan voor het eerst sinds april-augustus 2017 de nul houden in 3 thuisduels op rij. FC Utrecht deed dat toen in 6 Eredivisiethuispartijen op rij; een gedeeld clubrecord.

Uit en thuis scoorde FC Utrecht minimaal 3 keer in de laatste 2 Eredivisieduels (5-0 tegen De Graafschap, 3-3 tegen Excelsior). De laatste keer dat FC Utrecht minstens 3 keer scoorde in 3 Eredivisiepartijen op rij was in november 2007.

Kristoffer Peterson, ex-FC Utrecht, is clubtopscorer van Heracles Almelo. Zijn doelpuntenteller staat op 9. Nog nooit bereikte een speler van Heracles Almelo vóór de winterstop in de Eredivisie dubbele cijfers in goals.

FC Utrecht heeft 4 spelers die clubtopscorer zijn. Simon Gustafson, Willem Janssen, Sander van de Streek en Nick Venema scoorden allemaal 3 keer deze jaargang.

Venema maakte 3 doelpunten in de laatste 2 Eredivisiewedstrijden die hij speelde; allemaal als invaller. Het record van meeste doelpunten door een invaller van FC Utrecht in een Eredivisieseizoen staat op 4 treffers, meest recentelijk neergezet door Ruud Boymans in 2015/2016.

Venema scoorde 8 goals in 6 duels in Stadion Galgenwaard dit seizoen; voor Jong FC Utrecht en FC Utrecht. Hiervoor had Venema gemiddeld 39 minuten per doelpunt nodig.

FC Utrecht-aanvaller Oussama Tannane speelde tussen 2013 en 2015 voor Heracles Almelo 53 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij in totaal 16 maal scoorde.

De FC Utrecht-verdedigers Sean Klaiber en Mark van der Maarel zijn geschorst. Bij Heracles Almelo staan Adrian Dalmau en Bart van Hintum op scherp. 

Bestel HIER je kaarten voor de wedstrijd!