Met een guur windje werd in Wijdewormer afgetrapt. Een heuse topper op het programma tegen AZ. Beide teams verloren eenmaal dit seizoen. FC Utrecht verloor begin september voor het eerst en laatst van PSV en AZ verloor alleen van FC Utrecht.

De Domstedelingen begonnen voor het eerst dit seizoen weifelend aan de wedstrijd en ontsnapte na een afgekeurde goal wegens buitenspel in de beginfase.

AZ was sterker gedurende de eerste helft en FC Utrecht was niet haar brutale zelf. Vlak voor het rustsignaal viel de 1-0 voor AZ en die mocht terecht genoemd worden. Ook al waren kansen schaars. AZ was beter.

Dit veranderde niet na de rust en de Utrechters hadden meer moeite met zichzelf en de scheidsrechter dan met de tegenstander. Een wijze les voor alle spelers van Utrecht die zich daardoor veel te laat de wedstrijd invochten.

Zelfs een rode kaart die gezien de beelden onterecht genoemd mag worden viel de Domstedelingen ten deel en met 10 man werd de rug gerecht. Na een omzetting qua formatie en spelers met de goed ingevallen Roy Karsowidjojo en Quinn Dundas werd de aanval gezocht. AZ kreeg de kans om de 2-0 te maken na een counter, maar mistte. FC Utrecht kreeg daarentegen twee levensgrote kansen voor het doel van AZ maar de treffer bleef uit en dus won AZ.

Een wijze les voor het spelen van een topwedstrijd werd geleerd. Je taken uit blijven voeren ondanks afleiders van buitenaf waar je eigenlijk zelf geen invloed op hebt. Op naar Ajax thuis. Wederom een topwedstrijd.