Uiteindelijk bleven de drie punten in Utrecht. Verdiend was het ook.Toch had het ook anders kunnen aflopen. Want daar waar O17 al veel eerder definitief afstand had moeten nemen van FC Twente O17, kwam de overwinning in de slotfase toch nog in gevaar. De arbiter van dienst keurde een Twente doelpunt vlak voor tijd af wegens buitenspel, maar dat was dan ook op 't randje en dat had zo maar anders kunnen uitvallen. Dus koesterde trainer Rudy Jansen de overwinning: "Het is lange tijd geleden dat we met deze groep drie overwinningen op rij boekten, dus daar ben ik best trots op. Aan de andere kant was 't van onze kant niet de beste wedstrijd, we speelden vaak veel te gehaast en stonden vaak niet goed bij de omschakeling van de tegenstander. Desalniettemin waren de drie punten het belangrijkste en ook verdiend. De bezieling, de strijdlust en de wil om te winnen waren er absoluut en daar heb ik de jongens ook mee gecomplementeerd."

O17 begon uitstekend aan de wedstrijd, zette de tegenstander vast en domineerde het spel. Alleen in de eindfase werden geen goede keuzes gemaakt en zodoende bleef resultaat uit. FC Twente moest het veelal doen met de lange bal op hun gevaarlijke spits, Simon Seppenwolde. Hoewel Utrecht keeper Ahmed Azmi het eerste kwartier nauwelijks wat te doen kreeg, maakte hij het zichzelf daarna erg moeilijk met een verkeerde spelhervatting. Twente profiteerde optimaal en Seppenwolde zette zijn ploeg op een op dat moment nooit gedachte voorsprong. Utrecht was echter niet van de leg, en ging op zoek naar de gelijkmaker. Hoewel aanvoerder Jens Guiting daar dichtbij was met een kopbal op de paal, was het spel van de Utrechters te gehaast om succes te kunnen boeken.

Na de rust, waarin trainer Jansen zijn spelers tot meer rust en overleg had gemaand, ging O17 op jacht naar doelpunten en die kwamen er ook. Twente was weliswaar gevaarlijker in de omschakeling dan voor rust, maar dat kwam veelal omdat Utrecht in zijn haast om die doelpunten te maken met vaak teveel spelers voor de bal stond. Na tien minuten was toch de gelijkmaker daar: een voorzet van rechter vleugelverdediger Denso Kasius werd goed ingekopt door spits Fabio Hendriksen. De overigens prima Twente keeper Max Wolfs kreeg de bal niet onder controle en goudhaantje Juruël Bernadina was ter plekke om voor de 1-1 te zorgen. Tien minuten later zorgde Bernadina ook voor de 2-1 toen hij ook weer op de juiste plek stond na een voorzet van de andere kant via Sam Tel. Utrecht trok de overwinning na ruim zeven minuten blessuretijd met moeite over de streep. De punten waren niet minder welkom en Utrecht deed goeie zaken in de stand op de ranglijst, waar de ploeg nu de zesde plek inneemt.

Volgende week komt ongeslagen koploper Vitesse naar Zoudenbalch, aanvang is 14.30 uur.

"14  0-1  Simon Seppenwolde
"50  1-1  Juruël Bernadina
"62  2-1  Juruël Bernadina

Opstelling FC Utrecht O17: Ahmed Azmi, Denso Kasius ("80 Hemn Ali), Valentijn Beck, Jens Guiting, Sam Tel, Nathan Holder, Juruël Bernadina ("78 Kiet Scholten), Yuya Ikeshita ("76 Jaden Airewele), Fabio Hendriksen, Oussama Alou ("78 Julian van Maarschalkerweerd), Özcan Yasar.