Op een zonnig Zoudenbalch werd om 11.00 uur afgetrapt tegen PSV. De enige ploeg die FC Utrecht dit seizoen op een nederlaag trakteerde in de eerste competitieronde.

Al snel scoorde Elvic Jager de 1-0 nadat al binnen de eerste minuut ook een grote kans hem ten deel viel. FC Utrecht zette goed druk en hield PSV ver van het eigen doel. Desalniettemin werd even een voorzet toegestaan en daar wist PSV wel raad mee. 1-1 en dat was een onverwachte tegenvaller. Het spel van beide teams en vooral dat van FC Utrecht werd gespeeld in een hoog tempo en daarin werden aan de bal niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Te weinig werd vanuit de omschakeling de juiste keuze gemaakt en werd er balverlies geleden.

Na de rust veranderde het spelbeeld. FC Utrecht was vaker en langer op de helft van PSV te vinden. De Eindhovenaren bleven de gehele wedstrijd gevaarlijk vanuit de tegenstoot en daardoor ontspon zich een interessant duel. Jesse van de Haar verving Nordin Bukala en speler van de maand oktober, Quinn Dundas, verving de moegestreden Ralph van Hunnik.

De grote kansen voor van de Haar (kopbal voorlangs), Jager (voorlangs en op de paal), Paanakker (van dichtbij over) werden niet verzilverd daar waar de 2-1 toch echt in de lucht hing. Beide teams verdienden ook nog een strafschop, maar beide situaties wuifde de leidsman weg. En zo bleef het na 43 minuten voetbal in de tweede helft de stand 1-1.

Aanstaande dinsdag wacht de oefenwedstrijd tegen FC Volendam om vervolgens 5 dagen later af te trappen uit tegen medekoploper AZ. Deze ploeg zal gebrand zijn op revanche na de eerste zege van de Domstedelingen in de tweede competitieronde. Een ware topwedstrijd wederom dus voor de jonge mannen van FC Utrecht onder 14.