"Ieder kind moet kunnen sporten ook als hier thuis te weinig financiële middelen voor zijn. Deze gemeenschappelijke overtuiging maakt dat een partnership met een professionele partner als FC Utrecht maatschappelijk voor ons een logische keuze is om onze gezamenlijke doelstellingen te realiseren", zegt Martijn van Rijn van Stichting IT4Kids. "Met deze samenwerking willen we voor vele kinderen in de provincie Utrecht het verschil maken en zorgen dat ze niet meer buitenspel staan. "

Stichting IT4Kids vindt dat ieder kind het recht heeft op een goede toekomst en wij zijn ervan overtuigd dat sport een belangrijk middel is om de ontwikkeling van kinderen te waarborgen. Stichting IT4Kids zet zich in voor kinderen in Nederland die vanuit hun thuissituatie minder mogelijkheden hebben om zich op sportief gebied te ontwikkelen. Ondanks dat Nederlandse economie inmiddels weer uit de crisis is geklommen, betekent dit helaas niet dat er geen armoede meer is in Nederland. Er leven nog steeds ongeveer 378.000 onder de armoede grens en kunnen hierdoor niet sporten zoals velen van hun leeftijdgenoten. IT4Kids maakt zich sterk om voor deze kinderen het verschil te maken. IT4Kids biedt bedrijven en organisaties de mogelijkheid om de opkoopwaarde van hun vervangen IT-hardware te doneren. De donaties die IT4Kids binnen krijgt worden gespendeerd aan organisaties of projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen – veelal middels sportactiviteiten.

“Wij bieden IT4Kids een uitstekend platform. Als club zetten wij ons, vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid die we voelen én nemen, vanuit het hart in voor de jeugd. Onderdeel daarvan zijn de clinics die we wekelijks aanbieden, waarbij steeds zo’n 15 tot 25 kinderen via IT4Kids actief aan het sporten gaan, o.l.v. oud-speler Koos van Tamelen. Wij hopen dat onze partners aan IT4KIDS denken als ze hun oude IT hardware willen vervangen” aldus Joost Broerse.