Speler van de maand Oktober: Gyrano Kerk

22 november 2018

Tijdens de maand oktober is aanvaller Gyrano Kerk verkozen tot Speler van de Maand door de Junior Tigers kidsclubleden. De 10-jarige Duzyano uit Nieuwegein mocht deze prijs uitreiken aan de aanvaller van FC Utrecht.

Vorige week werd Duzyano uitgenodigd in Stadion Galgenwaard door Tiger & Tigergirl om de prijs ‘Speler van de Maand’ te overhandigen aan Gyrano Kerk. Na zijn goede prestaties in de maand oktober is hij verkozen tot de beste speler in de maand. Duzyano kwam na zijn training bij JSV Nieuwegein gelijk door naar Stadion Galgenwaard om zijn grote held te ontmoeten. Duzyano is zelf ook spits en kijkt vaak naar de acties van Kerk. Hij probeert ze vaak op zaterdag na te doen tijdens zijn eigen wedstrijden.
 
Duzyano had een paar vragen voorbereid die hij graag wilde stellen aan Kerk. Deze vragen had hij genoteerd in zijn FC Utrecht schriftje met op de voorkant een foto van Duzyano en de aanvaller tijdens de line up voorafgaand aan de bekerwedstrijd FC Utrecht tegen MVV Maastricht. Allereerst wilde hij weten wie zijn favoriete speler was toen Kerk nog jong was. De aanvaller van FC Utrecht gaf aan dat hij vroeger fan was van de Ronaldinho. Hij genoot vooral van zijn vele acties en de verschillende ‘samba-moves’. Kerk kijkt nu nog steeds veel naar de filmpjes van Ronaldinho om van hem te leren.
 
Vervolgens wilde Duzyano weten of Kerk vroeger altijd al droomde om te voetballen bij FC Utrecht. FC Utrecht is een prachtige club vertelde Kerk. Volgens hem is FC Utrecht een enorm warme club waar hij iedere dag met veel plezier voetbalt. Kerk had vervolgens nog een paar tips voor Duzyano om betere voetballer te worden. Volgens Kerk is het belangrijk om als spits sterk aan de bal te zijn en gebruik te maken van je krachten. Zo is Kerk erg snel en probeert hij zijn snelheid te gebruiken tegen de verdedigers van de tegenstander. Daarnaast is het als spits belangrijk om veel te scoren en hier veel op te trainen, maar het allerbelangrijkste is plezier hebben.