Geloof in eigen kunnen en 100% inzet moest een beter resultaat gaan geven als de wedstrijd tegen Volendam van vorige week. Dit lukte vooral de tweede helft. FC Utrecht kon de eerste helft lastig onder de druk uit voetballen door iets wat te weinig beweging op het middenveld. We kregen de passlijnen naar de drie spitsen niet open en leden daardoor veel balverlies. Dit leverde een aantal kansen op voor AZ waaruit vroeg in de wedstrijd werd gescoord. FC Utrecht kwam er met een aantal snelle counters uit maar was ongelukkig in de afronding.

De tweede helft was een helft waarin FC Utrecht een heel ander gezicht toonde. Fel in de duels, alles er aan doen om een goed resultaat te halen. Er kwam overwicht op het middenveld en er werden kansen gecreëerd. Door goed druk vooruit te houden werd de 1-1 afgedwongen door Aurelio Oehlers. FC Utrecht wilde meer en maakte goed gebruik van de bewegende mensen op het middenveld en de diepgaande spelers voorin. Helaas werd er uit de mogelijkheden niet gescoord. De spelers mogen zichzelf op de borst slaan en terug kijken op een goede tweede helft.